Ruimte, zien en ervaren

1 mei t/m 27 juni, Galerie Efterom in WIJNJEWOUDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Keramische sculpturen van Karel Sterk. Schilderijen / mixed media van Joke Ket. Bezoek: zie website www.galerie-efterom.nl, galerie-efterom@gmail.com en op afspraak 0611615718. Ruimte kun je in het platte vlak laten zien door de beeldaspecten vorm, kleur, textuur, licht, compositie en structuur. Hi...

Lees meer

Keramische sculpturen van Karel Sterk. Schilderijen / mixed media van Joke Ket. Bezoek: zie website www.galerie-efterom.nl, galerie-efterom@gmail.com en op afspraak 0611615718.

Ruimte kun je in het platte vlak laten zien door de beeldaspecten vorm, kleur, textuur, licht, compositie en structuur. Hierdoor krijg je inzicht in wat er wordt afgebeeld en hoe het wordt afgebeeld. Er ontstaat een driedimensionale ruimte in het platte vlak, de suggestie van diepte wordt gewekt. Driedimensionaal werk is ruimte-innemend. De grootte van het beeld is dan kenmerkend. De vorm van een ruimtelijk werk staat op zichzelf en meestal geïsoleerd van de omgeving.De vormen kunnen figuratief, gestileerd of abstract zijn.

Vormcontrasten vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor keramist Karel Sterk (Kollum). Hij laat zich inspireren door landschappen waar vooral de vloeiende lijnen hem intrigeren. Hoekig en rond, scherp en zacht zijn steeds terugkerende elementen in zijn sculpturen. Al zijn sculpturen ontstaan door middel van ‘handvormen’. Hij werkt niet met mallen of de draaischijf. Het is abstract, ruimtelijk werken neemt letterlijk veel ruimte in.

De schilderijen van Joke Ket (Veenwouden) zijn ontstaan vanuit de gedachte ‘Uit het vuur der aarde’ Het is impressionistisch werk waarbij ze, naast acrylverf en olieverf ook gebruik maakt van andere materialen . Materialen uit de Waddenzee zoals slik, zeewier, schelpen etc. hebben haar voorkeur. De onderlagen die geschilderd zijn in een rode kleur staan voor het vuur der aarde. De liefde voor het Wad met de wisselende getijden, het slik en de eilanden vormen haar inspiratiebron. Zij creëert ruimte in haar werk wat ze zichtbaar maakt en wat de kijker ervaart.

De exposerende kunstenaars laten zich inspireren door landschappen maar geven dit op een heel eigen manier weer.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 1 mei 2021 t/m zondag 27 juni 2021

zondag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Efterom
Te Nijenhuiswei 13
9241 EA WIJNJEWOUDE
0516 481506
www.galerie-efterom.nl
jikkevdwaalbijma@gmail.com

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader