Ryt Kooistra

10 juli t/m 11 september, De Groate Kerk in SINT JACOBIPAROCHIE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Zomertentoonstelling van 10 juli t/m/ 11 september elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur in Kultureel Sintrum De Groate Kerk in St.-Jacobiparochie Tentoonstelling in zwart-wit Langzaam ontvouwt zich weer de weg naar zomerse activiteiten. In de ‘Groate Kerk” te St Jacobiparochie is deze zomer het w...

Lees meer

Zomertentoonstelling van 10 juli t/m/ 11 september elke zaterdag
van 13.00 tot 16.00 uur in Kultureel Sintrum De Groate Kerk in St.-Jacobiparochie

Tentoonstelling in zwart-wit

Langzaam ontvouwt zich weer de weg naar zomerse activiteiten. In de ‘Groate Kerk” te St Jacobiparochie is deze zomer het werk van veelzijdig kunstenaar en beeldenmaakster Ryt Kooistra te zien.

Na jaren als docente textiele vormgeving in het onderwijs te hebben gewerkt ontstond bij Ryt steeds meer de drang naar vrijheid om op zoek te gaan naar meer en ander voedsel voor haar creatieve geest. Ze stortte zich op het beeldhouwen in steen, maar dit materiaal bleek te weinig flexibel waardoor al snel de overstap naar klei werd gemaakt.

“Hierin vond ik mijn passie. Niets heerlijker dan met m’n handen in de klei wroeten met als resultaat het verbeelden van allerlei verschillende objecten. Vaak zijn dat dieren, maar ook andersoortige vormen zie ik als een uitdaging om te doen. Tevens werk ik in opdracht!”

Behalve haar keramiekbeelden die zowel binnen als buiten kunnen laat Ryt op een andere manier haar veelzijdigheid zien en kan de toeschouwer genieten van haar pentekeningen in alle vormen en maten die met een uiterste precisie en veel geduld gemaakt worden.

“Eigenlijk zijn het mijn watervaste en kleurechte pennen die het werk doen. Nooit heb ik een vooropgezet plan waar welke lijn komt. Mijn tekeningen groeien gaande weg het proces en worden ingelijst achter glas met een 2 of 3-dubbel passe partout.”

Naast deze tekeningen op het platte vlak tekent Ryt ook op ruimtelijke vormen. Hiervoor gebruikt ze allerlei modellen en maten potten.

De samenwerking tussen Connie Harkema en Ryt Kooistra
Twee kunstenaressen die elkaar in de poëzie hebben gevonden. Samen hebben ze vorig jaar het succesvolle boekje "111 elfjes verbeeld" uitgebracht. Een kunstzinnig boekje geschreven in de dichtvorm elfje (111 in totaal) met daarbij foto's van hun beeldend werk. Geïnteresseerden kunnen "111 elfjes verbeeld" tijdens deze expositie aanschaffen.

Toegang gratis. Met in achtneming van de RIVM-richtlijnen, voor nadere informatie zie www.groatekerk.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 10 juli 2021 t/m zaterdag 11 september 2021

zaterdag : 13:00-16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Groate Kerk
Oosteinde 1
9079 KZ SINT JACOBIPAROCHIE
www.groatekerk.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader