Sagen, legenden en volksverhalen

28 oktober, Café Ensing in PEIZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Lezing Culturele Kring Peize door Henk Nijkeuter. De Drentse literatuur kent veel schrijvers die zich hebben gewijd aan het ‘navertellen’ van Drentse volksoverleveringen. In deze volksvertellingen spelen, mystiek, bijgeloof en buiten- of bovennatuurlijke krachten een belangrijke rol. Van sommige vo...

Lees meer

Lezing Culturele Kring Peize door Henk Nijkeuter.

De Drentse literatuur kent veel schrijvers die zich hebben gewijd aan het ‘navertellen’ van Drentse volksoverleveringen. In deze volksvertellingen spelen, mystiek, bijgeloof en buiten- of bovennatuurlijke krachten een belangrijke rol. Van sommige volksverhalen bestaan zelfs meerdere versies, bijvoorbeeld van Ellert en Brammert. Maar hoe kan het dat de mannen in het ene verhaal worden beschreven als reuzen, terwijl ze in het andere als rovers te boek staan?

In deze lezing wordt ingegaan op de achtergronden en inhoud van bekende en onbekende Drentse legenden, sagen en volksverhalen. Van de geheimzinnige witte wieven tot kwade duivels en voorspellende dwaallichten. Thema’s als dood, hekserij, bovennatuurlijke krachten en vruchtbaarheid komen allemaal voorbij in deze vermakelijke lezing. Een leuke kennismaking voor een ieder die meer wil weten van de magische wereld van het oude Drenthe.

Stap dus in de betoverende wereld van het oude Drenthe: in mystiek gehuld, boordevol bijgeloof en niet zelden omgeven door buiten- of bovennatuurlijke krachten.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 28 oktober 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00

Waar is het?

Café Ensing
Hoofdstraat 52
9321 CG PEIZE
050 5032420