Samir Calixto & Black Pencil - La Noche Eterna

11 februari 2023, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het mysterie van de nacht, gevangen in beweging en muziek. Muziek is een rode draad in het werk van danser en choreograaf Samir Calixto. Na succesvolle voorstellingen met Cello Octet Amsterdam en pianokwartet De Formule werkt hij ditmaal samen met de musici van het prestigieuze Black Pencil. In ‘La...

Lees meer

Het mysterie van de nacht, gevangen in beweging en muziek.

Muziek is een rode draad in het werk van danser en choreograaf Samir Calixto. Na succesvolle voorstellingen met Cello Octet Amsterdam en pianokwartet De Formule werkt hij ditmaal samen met de musici van het prestigieuze Black Pencil. In ‘La Noche Eterna’ maken zij met muziek van onder anderen Bach, Monteverdi, Calliope Tsoupaki en Roderik de Man een nieuwe choreografie over het mysterie van de nacht.

De afwisseling van licht en donker in de natuur – en dan met name de nacht – heeft mensen altijd geïntrigeerd. Een fascinatie die voortkomt uit onze wens om de wereld te begrijpen en inzicht te krijgen in de wetten waaraan deze onderworpen is. Maar meer nog dan de wens om te weten, lijkt de nacht voeding te geven aan onze honger naar mythes, naar niet-weten en het onbekende. De nacht bevrijdt onze verbeelding; met het donker worden van de wereld wordt hij ook opwindender en zelfs verleidelijk. Kijk naar de grote hoeveelheid kunst die aan de nacht is gewijd. De duisternis maakt het mogelijk om de banale afleiding van de dagelijkse werkelijkheid te vergeten en het domein van onze dromen te betreden. Met muziek en dans maken Calixto en de vijf uitmuntende musici van Black Pencil onze relatie met de nacht invoelbaar.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 11 februari 2023 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 22.00
CJP : € 19.50

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 22,00