Samlingen en fynsten

7 september t/m 23 oktober, Expositievitrines haven in WYNS

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Dit jaar is de feestelijke opening van de expositie aan het eind van het seizoen. Aan dorpelingen is gevraagd om hun bijzondere verzamelingen of vondsten tentoon te stellen. Jurre en Fimme Agema reageerden elk met een verzameling van zelfgemaakte objecten: Jurre met stoere maskers en Fimme kraakt...

Lees meer

Dit jaar is de feestelijke opening van de expositie aan het eind van het seizoen. Aan dorpelingen is gevraagd om hun bijzondere verzamelingen of vondsten tentoon te stellen.

Jurre en Fimme Agema reageerden elk met een verzameling van zelfgemaakte objecten: Jurre met stoere maskers en Fimme kraakte stenen waardoor hun vaak fraaie binnenste zichtbaar wordt.

Laura Drost vond op zolder een schoenendoos met schitterende bloemenkinderen.

Oepke Feenstra laat een deel van zijn bijzondere verzameling historische reclame-ansichtkaarten zien. Aandoenlijk zijn de wervende teksten uit een ver verleden.

Jan van der Leij verzamelt foto’s van putdeksels uit de hele wereld. Vaak blijken ze verrassend mooi versierd. Zij dekken tot aan de opening de vitrines af en maken zo slechts zeer tijdelijk deel uit van de expositie.

Met Bernlef Kornelis gaan we terug in de tijd van het verwoede verzamelen van filmster-plaatjes, lucifersmerken en allerlei andere begeerlijkheden.

De Leeuwarder dichter Arjan Hut, die enkele jaren geleden een flinke groep dorpelingen enthousiast maakte voor de poëzie, schreef op verzoek van de kunstcommissie speciaal voor deze tentoonstelling het prachtige gedicht Samlingen en fynsten.

Lees minder

Data en tijden

dinsdag 7 september 2021 t/m zaterdag 23 oktober 2021

zondag : 9:00-19:00
maandag : 9:00-19:00
dinsdag : 9:00-19:00
woensdag : 9:00-19:00
donderdag : 9:00-19:00
vrijdag : 9:00-19:00
zaterdag : 9:00-19:00

Toelichting: doorlopend te bezoeken

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader