Sample Text + jammer

5 juli, Popcentrum Neushoorn in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Pieter Zijlstra is het brein achter Sample Text. De liefhebber van rapmuziek vond dat er maar weinig Friese liedjes in dit genre zitten, dus hij vond het erg zonde om zelf niet aan de slag te gaan. Met zijn muziek wil hij vermaken en informeren. Maar het belangrijkste is om een nieuwe generatie vol ...

Lees meer

Pieter Zijlstra is het brein achter Sample Text. De liefhebber van rapmuziek vond dat er maar weinig Friese liedjes in dit genre zitten, dus hij vond het erg zonde om zelf niet aan de slag te gaan. Met zijn muziek wil hij vermaken en informeren. Maar het belangrijkste is om een nieuwe generatie vol enthousiasme voor de Friese hiphop te krijgen.

Geïnspireerd door de heren van jammer begon Pieter Zijlstra in 2019 met het schrijven van rapmuziek onder het alter ego Sample Text. Al gauw volgde de keuze om dat voornamelijk in het Fries, zijn moedertaal, te doen. Na onder meer deelname aan Liet, clips met de Súdwest Shankers en het Hiphop út it Heitelân-project is zijn debuutalbum dan eindelijk een feit. De titel “Gysbert” verwijst zowel naar Pieter’s tweede naam als naar Gysbert Japicx, de befaamde renaissance dichter die het geschrevene Fries nieuw leven inblies. In deze release show zullen alle nummers van het volledig Friestalige rap album ten gehore worden gebracht.

jammer
De special guest van deze avond is jammer. Het trio is terug van weggeweest! De band die bekend is van hits als Kadetjesdans, Beunen en Us Ferlosser heeft na een tijdje zonder optredens en nieuwe muziek op Aaipop 2022 laten zien dat ze nog steeds relevant zijn. Na al meerdere keren met de Friese raplegende Sample Text te hebben samengewerkt op onder andere Liet 2021 en Aaipop, zullen ze op 5 juli in Neushoorn spelen. Daar kun je opnieuw je oren verwennen met de artistieke en humoristische teksten, en kun je je billen schudden op de ophitsende en ritmisch rijke muziek.

Zaal: AA-Security Arena

Lees minder

Links

Data en tijden

di 5 juli 2022 : 20:00

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 2.50 € 2.50

Voorverkoop: https://neushoorn.stager.nl/web/tickets/111187468.

Waar is het?

Popcentrum Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP LEEUWARDEN
058 303 07 30
www.neushoorn.nl
info@neushoorn.nl

€ 2,50