Schaatsbikkel 2018

27 februari t/m 18 maart in Thialf en Elfstedenhal in HEERENVEEN EN LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wegens overweldigende belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven.

DE JACHT OP DE SCHAATSKAMPIOENEN VAN DE TOEKOMST IS GEOPEND

Droom jij ervan om wereldkampioen schaatsen te worden? Doe dan mee aan de Friese Schaatsbattle!

SCHAATSBATTLE

Zit je op de basisschool, ben je 6 jaar of ouder en (nog) geen lid van een wedstrijdvereniging? Geef je dan op voor onze schaatsbattle en misschien word jij later de nieuwe wereldkampioen! Tijdens deze battle testen wij jouw schaatstalent.

Ben je goed in sierlijke rondjes, schaats je hard vooruit, of ben je juist een topper op ijshockeyschaatsen? We zijn op zoek naar allerlei soorten talent, dus doe mee en wie weet ben jij de enige echte Schaatsbikkel 2018!

ZOEKTOCHT NAAR KINDEREN MET SCHAATSTALENT

In samenwerking met het Gewest Fryslan organiseren we de allereerste Friese Schaatsbattle. Schaatsen hoort bij Friesland, net als de kampioenen die daar uit voort komen: al meer dan 100 jaar levert Friesland grote kampioenen in alle schaatsdisciplines. 

Daarom zijn we nu op zoek naar nieuw talent waardoor we ook in de toekomst kunnen juichen. Maar, kampioen worden is niet het enige doel: iedereen die een beetje schaatstalent heeft kan meedoen. Want schaatsen is leuk én je wordt er super fit van. 

SPORTBIKKEL

Sportbikkel stimuleert kinderen om hun sportieve dromen na te jagen. Want ieder kind heeft het recht om te dromen van een toekomst als kampioen. Samen met regionale sportbonden ontwikkelt Sportbikkel evenementen die kinderen in beweging brengen buiten hun eigen speelveld.

JURY

Sportbikkel zoekt de beste schaatsers van Friesland in verschillende disciplines. Van kunstrijden tot langebaanschaatsen en van shorttrack tot ijshockey: alles is mogelijk! We hebben een vakkundige jury van bekende schaatsers aangesteld die tijdens de finale de Schaatsbikkel 2018 zal kiezen. Deze jury bestaat uit onder andere Douwe de Vries, Annamarie Thomas en Rintje Ritsma. 

VOORRONDES

De voorrondes vinden plaats in de voorjaarsvakantie op twee verschillende ijsbanen zodat iedereen dicht bij huis kan meedoen. Tijdens de voorrondes zullen specialisten jouw talent bekijken. Schaatsen zijn gratis te leen bij beide ijshallen.

Dinsdag 27 februari 
Thialf Heerenveen
Aanvang 12.00 uur tot 16.00 uur

Woensdag 28 februari
11 Stedenhal Leeuwarden
12.00 uur tot 16.00 uur

FINALE

Tijdens de finale mag jij samen met 20 andere finalisten schitteren op de baan. Natuurlijk mag je ook jouw eigen fanclub meenemen. Je familie, je schoolklas, het maakt niet uit. Zolang jij maar goed wordt aangemoedigd, net als een echte kampioen!

Zondag 18 maart
11 Stedenhal Leeuwarden
15.30 uur tot 20.00 uur

WORD JIJ DE SCHAATSBIKKEL 2018?

Meld je snel aan en doe mee! Voor vijf euro heb je de schaatsdag van je leven. Onder begeleiding van ervaren coaches neem je deel aan het volledige programma van de voorrondes. Iedere deelnemer ontvangt een speciale Sportbikkel herinnering én maakt natuurlijk kans op de eretitel Schaatsbikkel 2018. Het maximale aantal deelnemers is 250 per voorronde (vol=vol!), dus geef je snel op! 

Data en tijden

di 27 februari 2018 : 12:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : €
Kinderen : € 5.00
65 plus : €
CJP : €

Waar is het?

Thialf en Elfstedenhal

8914 BZ HEERENVEEN EN LEEUWARDEN

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen