Schapenscheerdersfestival & Wolfeest

10 juli t/m 11 juli, Schaapskooi Balloërveld in BALLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Volop variatie bij 70 stands! Terwijl de schapen worden geschoren is er veel te zien en te doen bij de schaapskooi van de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een gevarieerde fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Dus veel stands met wol, vachten en viltproducten. Wol is kunstzinnig, veelzijdig, amba...

Lees meer

Volop variatie bij 70 stands!

Terwijl de schapen worden geschoren is er veel te zien en te doen bij de schaapskooi van de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een gevarieerde fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Dus veel stands met wol, vachten en viltproducten.

Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen onder de aandacht brengen.

Creatievelingen kunnen hun hart ophalen. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. Ook zijn er allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden.

Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen bij de schaapskooi en op de schapenweide, kijken naar het schapen scheren, inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, genieten op een van de terrasjes omlijst door sfeervolle live muziek, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een sokkenbreimachine in werking zien. Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken bij creatieve workshops, zoals pottenbakken op een draaischijf, een schaapje vilten om een steen. Of laat je schminken!

En: volop originele producten, tuinplanten, lekkernijen en gevarieerde woon- en lifestyleartikelen.

MAATREGELEN I.V.M. CORONA: alles is buiten, gescheiden in/uitgang, de entree/kassa/kaartcontrole is voorzien van een preventiescherm, ruime opstelling van stands, geen stands rondom schaapskooi zodat bezoekers goed zicht hebben op het schapen scheren, desinfectiezuil bij informatiecentrum en bij ingang weide, terraszitjes op voldoende afstand.

We benadrukken dat wanneer je COVID-19 klachten hebt, je dringend verzocht wordt thuis te blijven.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 10 juli 2021 : 10:30 - 17:00
zo 11 juli 2021 : 10:30 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar)

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Schaapskooi Balloërveld
Crabbeweg 2
9458 TE BALLOO

Gerelateerde evenementen

Loader