Schapenscheerdersfestival en Wolfeest

8 juli t/m 9 juli in Schaapskooi Balloërveld in BALLOO

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Dit jaar is het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest weer een groots evenement. Terwijl de schapen worden geschoren is er heel veel te beleven voor jong en oud. Het Wolfeest neemt de vorm aan van een grote fair met meer dan 75 met zorg geselecteerde stands met bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen uit de regio, robuuste broodplanken, originele lampen, hamamdoeken, handbeschilderde tassen, stoere laarzen, regenmutsjes, desembrood, een echte kleermaker, prachtige tuinplanten … het is te veel om op te noemen.

Wolfeest: Wol is hip
Maar ….. de nadruk ligt op wol! Wol in al zijn facetten. Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest willen wij de bijzondere kwaliteiten van wol onder de aandacht brengen. In het Wolatelier bij de schaapskooi hebben een aantal spinsters, breisters, weefsters en viltsters een prachtige wolcollectie opgebouwd. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven (ook voor kinderen) en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden.

Onze schapenscheerder Ype van der Woude geeft nu ook een workshop schapen scheren. Voor echte mannen! Nee, serieus, uiteraard mogen vrouwen ook meedoen. Beatrice Waanders van The Soft World komt vanuit Rotterdam naar Balloo om haar befaamde workshop ruwe vacht vilten te geven. En verder zijn er workshops zeefdrukken en kun je wol verven met natuurlijke stoffen. In het Wolatelier is het oude weefgetouw uit 1850 in werking te zien. Hennie de Korte weeft hierop prachtige kleden van de wol van de Drentse heideschapen uit Balloo.

Het Schapenscheerdersfestival en Wolfeest op zaterdag 8 en zondag 9 juli in Balloo, Drenthe: lekker rondstruinen rondom de schaapskooi en inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, kijken naar het schapen scheren, workshops volgen. Maar ook volop originele producten, tongstrelende lekkernijen, tuinplanten, tuinmeubelen, outdoorkleding en laarzen, serviezen.

En …. op 7 en 8 oktober 2017 is er ook weer een HerdersFair bij de schaapskooi!

Links

www.wolfeest.com

Data en tijden

za 8 juli 2017 :
zo 9 juli 2017 :

Prijzen

Volwassen : €
Kinderen : €
65 plus : €
CJP : €

Waar is het?

Schaapskooi Balloërveld
Crabbeweg 2
9458 TE BALLOO

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen