Schnitgerfestival: Albinoni

16 oktober, Pelstergasthuiskerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

350 jaar Albinoni Wie kent hem niet, Tomaso Albinoni. Zeg zijn naam en meteen hoor je in gedachten de aanzwellende klanken van het orgel en de strijkers van het ‘Adagio van Albinoni’, bekend van film en tv. De Venetiaanse componist, van wie we in 2021 het 350e geboortejaar vieren, componeerde een e...

Lees meer

350 jaar Albinoni

Wie kent hem niet, Tomaso Albinoni. Zeg zijn naam en meteen hoor je in gedachten de aanzwellende klanken van het orgel en de strijkers van het ‘Adagio van Albinoni’, bekend van film en tv. De Venetiaanse componist, van wie we in 2021 het 350e geboortejaar vieren, componeerde een enorm oeuvre, maar dit Adagio hoort daar opvallend genoeg niet bij. Het is namelijk een effectieve ‘fake’ compositie uit de 20e eeuw. Dat neemt niet weg dat Albinoni veel invloedrijk werk heeft geschreven. Zijn stijl houdt het midden tussen de gepolijste muziek van Arcangelo Corelli en de flitsende stijl van zijn leeftijd- en plaatsgenoot Antonio Vivaldi.
Duo Belder Kimura speelt vandaag Albinoni’s vioolsonate die hij opdroeg aan Georg Pisendel, een begaafde violist die door Albinoni zeer bewonderd werd. Het programma omvat verder ook een compositie van de genoemde Duitse vioolvirtuoos Pisendel, en werken van J.S. Bach die geïnspireerd zijn door thema’s van Albinoni.

LET OP:
Dit concert vindt op hetzelfde tijdstip plaats als de voorstelling RHOMBUS! (Dans, orgel & slagwerk).

Lees minder

Links

Data en tijden

za 16 oktober 2021 : 15:00 - 16:15

Prijzen

Volwassenen : € 20.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Pelstergasthuiskerk
Pelsterstraat 43
9711 KJ GRONINGEN
050 3120703

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader