Schrijvers te gast: Annejet van der Zijl

26 oktober, Posthuis Theater in HEERENVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) organiseert het Posthuis Theater een literaire avond met Annejet van der Zijl. Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fi ctieschrijvers van ons land. Zij schreef onder andere ‘Anna, het l...

Lees meer

In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) organiseert het Posthuis Theater een literaire avond met Annejet van der Zijl.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fi ctieschrijvers van ons land. Zij schreef onder andere ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’, waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht en ‘Sonny Boy’ waarvan meer dan een half miljoen boeken over de toonbank gingen. Beide boeken zijn verfi lmd en met diverse prijzen bekroond. In 2020 verscheen ‘Leon & Juliette’ als boekenweekgeschenk. Dit verhaal werd de opmaat van de familiekroniek ‘Fortuna’s Kinderen’ uit 2021.

In 2009 promoveerde van der Zijl als historica met de biografie Bernhard, een verborgen geschiedenis. Ook dit boek werd , net als Gerard Heineken, bekroond.

In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses, en in 2018 verscheen de Engelse vertaling. De filmrechten zijn gekocht door Joop van de Ende, als basis voor een Nederlands-Britse televisieserie.

Na dit internationale succes verscheen Leon & Juliette, dat in 2020 als Boekenweekgeschenk verscheen. Dit verhaal werd de opmaat van de transatlantische familiekroniek Fortuna's Kinderen, die in het najaar 2021 in Nederland en in het voorjaar van 2022 in de VS is verschenen.

Lees minder

Data en tijden

wo 26 oktober 2022 : 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 17.50

Waar is het?

Posthuis Theater
Fok 78
8441 BR HEERENVEEN
0513 619494
www.posthuistheater.nl
info@posthuistheater.nl

€ 17,50