Sfeerproeven in de Fûgelhoeke

7 augustus, Flinkefarm in HEMELUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Iedere zomer wordt er maandelijks een Friese Streekmarkt gehouden door It Flinkeboskje in Hemelum. Tijdens deze markt kun je mee op een excursie door de Fûgelhoeke. Als je aankomt rijden lijkt het alsof je op een soort filmset bent beland. De stands met veldboeketten, pure streekproducten en biologi...

Lees meer

Iedere zomer wordt er maandelijks een Friese Streekmarkt gehouden door It Flinkeboskje in Hemelum. Tijdens deze markt kun je mee op een excursie door de Fûgelhoeke. Als je aankomt rijden lijkt het alsof je op een soort filmset bent beland. De stands met veldboeketten, pure streekproducten en biologische kaasjes worden met liefde aangeprezen door Friese producenten. Deze markt is niet alleen bijzonder vanwege het unieke aanbod van de lokale ondernemers. Nadat jij je boodschappentas hebt volgeladen met allerlei mooie producten, neemt onze excursieleider je graag mee op een wandeltocht.

De ietwat melancholieke roep van de koekoek, enthousiaste zang van de karekiet in de brede rietkraag, een versteende reiger aan de rand van de sloot en het dansende futenpaar op het water. Deze vogels doen de naam van het gebied eer aan. In de Fûgelhoeke broeden allerlei bijzondere vogels en daarom is het in het voorjaar afgesloten. ’s Zomers zijn we weer welkom en wandelen wij hier met onze natuurgids Piter Dykstra. Hij kent het gebied als zijn broekzak.

Tijdens de wandeling loop je naar gebied. De Fûgelhoeke bestaat voornamelijk uit water en wordt omgeven door een brede rietkraag. Het ondiepe meertje is in de vorige eeuw door de zogenaamde Vangdijk afgescheiden van de Moarre. De rietkraag van het meertje herbergt verschillende water-, riet- en oeverplanten. Van lisdodde tot gele lis. Ook biedt het gebied onderdak aan onder andere de ree, das, vos en haas. Deze excursie is heel goed te combineren met een bezoek aan de Friese Streekmarkt, maar je kunt natuurlijk ook alleen deelnemen aan de excursie.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via www.itfryskegea.nl. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 7 augustus 2022 : 13:30 - 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 4.00
Kinderen : € 2.00 (t/m 11 jaar)

Toelichting: leden gratis.

Waar is het?

Flinkefarm
Flinkeboskje 2
8584 WV HEMELUM
0514 581769
www.itflinkeboskje.nl
info@itflinkeboskje.nl

€ 4,00