Show Me The Body · Powerplant

30 oktober, Poppodium Iduna in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Show Me The Body combineert genres zoals blues, post-punk, hardcore en hiphop. Powerplant is vernieuwend binnen de Londense DIY-scene. Show Me The Body treffend omschrijven is een flinke uitdaging! Is het hardcore? Is het noise? Is het hiphop? Ehh ja, allemaal eigenlijk. Het trio uit New York breng...

Lees meer

Show Me The Body combineert genres zoals blues, post-punk, hardcore en hiphop. Powerplant is vernieuwend binnen de Londense DIY-scene.

Show Me The Body treffend omschrijven is een flinke uitdaging! Is het hardcore? Is het noise? Is het hiphop? Ehh ja, allemaal eigenlijk. Het trio uit New York brengt een vervreemdende punk-geïnspireerde show en combineert genres als blues, post-punk, hardcore en hiphop om hun onvrede te uiten over de veranderingen die hun stad momenteel ondergaat.
De groep, onder leiding van zanger Julian Cashwatt Pratt, is aanhanger van de DIY-punkethiek en brengt onder de naam Corpus (http://corpus.nyc) als label mixtapes en releases van hunzelf en zielsverwanten uit. Daarnaast hebben ze ook het muziekplatform Corpus Family opgericht. Hiermee wordt de verbreding opgezocht en focussen ze zich juist op de gemeenschap. Dit doen ze door lokale artiesten te supporten, gelden in te zamelen voor (grassroots) projecten en jongereninitiatieven te ontplooien. Oftewel Punk met de hoofdletter P zoals Crass’s Penny Rimbaud en Minor Threat’s Ian MacKaye het ooit bedoeld hebben. Maar goed terug naar de muziek. Hoe de band live klinkt? Ongeveer net zo chaotisch als je zou verwachten. Oftewel de perfecte band om jezelf voor even te bevrijden uit dat loonslaafkeurslijf in een stevige moshpit en alle agressie en andere overtollig opgeslagen energie er uit te gooien. Geloof ons Show Me The Body is een band die je gewoon moet zien!
Ffo: Ho99o9, Gulch, Doodseskader, Crass, Dischord Rec
Powerplant
Een van de meest onderscheidend klinkende acts die momenteel de ronde doet in de Londense DIY-scene is zonder twijfel Powerplant. Niet beperkt door grenzen van muziekgenres voelt Powerplant als een basis van mayonaise: waar je het ook mee mixt het klinkt lekker. Noem het electro-punk, cyber-punk, opzwepende synthesizer hardcore, garage-board of elektronische postpunk. Wat maakt het eigenlijk uit? Het knalt gewoon! Recentelijk brak de band Vera’s downstage nog af als afterparty van Battles en nu zijn ze terug in het Noorden des lands om dit afbreken nog een keer rustig over te doen maar nu samen met SMTB in Drachten.
Ffo: A young Ty Segall with a synth teaming up with The Chisel on acid

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 30 oktober 2022 : vanaf 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 11.00

Waar is het?

Poppodium Iduna
Oliemolenstraat 16
9203 ZN DRACHTEN
0512 522650
www.iduna.nu
pr@iduna.nu

€ 11,00