Siergrassendagen

23 september t/m 24 september in Lianne's Siergrassen in DE WILP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zaterdag is er markt en geeft Hans Kramer een lezing. Op zondag geeft Lianne een mini-workshop.

Lianne's Siergrassen is een specialiteitenkwekerij met prairietuin en siergrassentuin, waar sinds 2005 ook de Nederlandse Plantencollectie van Siergrassen is gehuisvest. Eigenaresse Lianne Pot is tuinontwerpster en heeft zich gespecialiseerd in het maken van beplantingen in Europese prairiesfeer. Ze geeft cursussen aan zowel tuinliefhebbers als professionals en geeft lezingen door het hele land.

In de prairietuin zijn er sinds 2009 verschillende kleurrijke prairiebeplantingen te zien, waarbij er een natuurlijk evenwicht tussen grassen en vaste planten ontstaat. Onderhoudsvriendelijk omdat er niet gesproeid, amper gewied en niet bemest hoeft te worden. Door de enorme soortenrijkdom trekt het vlinders, bijen en andere insecten aan. De prairietuin van Lianne is door vaktuintijdschriften beschreven als de spannendste en grootste van Europa. De tuin is zowel landelijk als internationaal bekend.

Op deze dagen is er volop aandacht voor de Nederlandse Plantencollectie van Siergrassen in De Wilp met meer dan 350 verschillende grassen. U ziet vele kleurschakeringen en prachtige vormen. Bovendien worden de vele toepassingsmogelijkheden duidelijk in de Siergrassentuin en de Prairietuin: op vorm, kleur of hoogte, in groepen of in mixverband (totale oppervlakte: 7.500 m2). Vele siergrassen en prairieplanten zijn te koop.

Op zaterdag organiseren we een markt met medewerking van verschillende kwekers zoals Rik Boehlé van kwekerij de Beemd uit Warffum (heemplanten en vaste planten) en Hans Kramer van de bekende kwekerij de Hessenhof. Ook is er informatie over vlinders en bijen en zijn er mooie boeken én bollen in de verkoop. Hans Kramer zal op zaterdag een lezing verzorgen over (prairie) planten en Lianne Pot geeft op zondag een mini-workshop 'Toepassing van siergrassen in de tuin'.

Links

www.siergras.nl www.prairietuin.nl

Data en tijden

zo 24 september 2017 : 9:00 - 17:00

Prijzen

Volwassen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Waar is het?

Lianne's Siergrassen
J Gosses Wijk 31
9367 TE DE WILP
0594 644263
www.siergras.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen