Silent landscapes

28 augustus t/m 20 november, Galerie de Vis in HARLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kom op adem in het mystieke schemergebied van Wim Claessen, met rimpelloze meren, strakke horizons en onhoorbare stiltes. We leven in woelige tijden met virussen, branden en overstromingen. Voor wie dat even teveel wordt biedt de tentoonstelling ‘Silent landscapes’ bij Galerie de Vis in Harlingen e...

Lees meer

Kom op adem in het mystieke schemergebied van Wim Claessen, met rimpelloze meren, strakke horizons en onhoorbare stiltes.

We leven in woelige tijden met virussen, branden en overstromingen. Voor wie dat even teveel wordt biedt de tentoonstelling ‘Silent landscapes’ bij Galerie de Vis in Harlingen een toevluchtsoord. In de verstilde landschappen van Wim Claessen is het goed toeven. De rimpelloze meren, strakke horizons en onhoorbare stiltes laten je even op adem komen in een schemergebied dat tussen droom en werkelijkheid lijkt te liggen.

Claessens zwijgzame schilderijen strekken zich weids en leeg uit naar het onbekende, met als opvallend kenmerk het bijzondere licht- en kleurgebruik. Wat deed iemand besluiten hier dit eenzame schuurtje te bouwen, naar welke bestemming doolt het bootje met twee kinderen erin? Niemand die het weet. Maar de poëtische schoonheid prikkelt de kijker betekenis te geven aan de matte, in dunne lagen opgebrachte grijzen, groenen, zachtoranjes, bedekte gelen en vaalblauwen.

Elk schilderij is een zorgvuldig gecomponeerd tijdloos beeld, waarin alleen de wezenlijke elementen overeind bleven. Het afgewogen kleurgebruik en het melkachtige licht laten je rondwalen in mystieke sferen die zich niet gemakkelijk laten vatten. Er is harmonie, maar met een rafelrandje. Die intrigerende gelaagdheid maakt Claessens werk spannend en zet aan tot overpeinzen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 28 augustus 2021 t/m zaterdag 20 november 2021

donderdag : 12:30-16:00
vrijdag : 12:30-16:00
zaterdag : 11:00-16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie de Vis
Noorderhaven 40
8861 AN HARLINGEN
0517 417116
www.galeriedevis.com
info@galeriedevis.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader