Silje Nergaard & Espen Berg

2 september, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Prachtige, intieme uitvoeringen van de beste songs uit haar carrière Op vrijdag 2 september komt de wereldberoemde Noorse jazzzangeres Silje Nergaard naar Groningen om een greep te doen uit haar rijkgevulde schatkist. Samen met landgenoot Espen Berg, een van ’s werelds beste jazzpianisten, voert ze...

Lees meer

Prachtige, intieme uitvoeringen van de beste songs uit haar carrière

Op vrijdag 2 september komt de wereldberoemde Noorse jazzzangeres Silje Nergaard naar Groningen om een greep te doen uit haar rijkgevulde schatkist. Samen met landgenoot Espen Berg, een van ’s werelds beste jazzpianisten, voert ze je mee in prachtige, intieme uitvoeringen van de beste songs uit haar carrière. Silje Nergaard wordt wereldwijd geroemd om haar warme, expressieve stemgeluid en haar smaakvolle songkeuze. Met haar debuutalbum Tell Me Where You’re Going gaf ze in 1990 een indrukwekkend visitekaartje af. De grote internationale doorbraak kwam ruim tien jaar later met At First Light, nog altijd het bestverkochte jazzalbum in haar thuisland Noorwegen.
Japanese Blue
In 2020 vierde Nergaard haar dertigjarig jubileum met het album Japanese Blue, dat nieuwe opnames van haar beste songs bevat. Voor de begeleiding werkte ze samen met pianist Espen Berg. De tournee werd echter om bekende reden geannuleerd. In de stilte van de lockdownperiode die volgde vond Nergaard inspiratie voor een nieuw album: Houses. Een plaat waarvoor ze samenwerkte met grootheden als jazzzanger Kurt Elling, gitarist Toninho Horta, toetsenist Bugge Wesseltoft en saxofonist Trygve Seim. Op vrijdag 2 september komen Nergaard en Berg naar Groningen. Op de setlist staan onder andere intieme versies van Be Still My Heart, The Waltz, Japanese Blue en Tell Me Where You’re Going.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 2 september 2022 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 25.10

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 25,10