Simmerdeis: Fries Project Orkest i.s.m. The New Life Choir - De Immigrant

25 juni, De Sluisfabriek in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Fries Project Orkest i.s.m. The New Life Choir voeren De Immigrant op tijdens Simmerdeis. Kom tijdens Simmerdeis naar De Immigrant in De Sluisfabriek De Immigrant is een voorstelling van het Fries Project Orkest in samenwerking met het uit Syriërs bestaande The New Life Choir uit Groningen. Deze ...

Lees meer

Fries Project Orkest i.s.m. The New Life Choir voeren De Immigrant op tijdens Simmerdeis.

Kom tijdens Simmerdeis naar De Immigrant in De Sluisfabriek

De Immigrant is een voorstelling van het Fries Project Orkest in samenwerking met het uit Syriërs bestaande The New Life Choir uit Groningen. Deze productie is een initiatief van Frans Vermeerssen en Lily Lanser en laat zien in woord, beeld, dans en muziek dat immigratie van alle tijden is doordat mensen als gevolg van armoede en oorlog op zoek gaan naar een beter bestaan. De oorlog in Oekraïne maakt deze voorstelling weer pijnlijk actueel.

Inspiratiebronnen voor dit project zijn: de film The Immigrant van Charlie Chaplin, de hedendaagse vluchtelingenstroom vanuit Syrië naar Europa en de verhuizing van paupers naar de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe. Dirigent en componist Frans Vermeerssen uit Sneek heeft voor dit project nieuwe muziek geschreven, die wordt uitgevoerd door het 25-koppige Fries Project Orkest en het New Life Choir uit Groningen. Met deze muziek als uitgangspunt heeft Frits Boersma een montage gemaakt van historische filmbeelden van onder anderen de paupers, met daarbij filmopnamen van dansers Thomas Krikken en Shara Maaskant. Roeli Walraven heeft (lied)teksten geschreven en bijgedragen aan de regie van deze voorstelling.

Het Fries Project Orkest hoopt dat deze productie een steun in de rug is voor al die mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en voor diegenen die zich hun lot aantrekken.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : 14:30

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

Waar is het?

De Sluisfabriek
Tussendiepen 6
9206 AD DRACHTEN
06 51745535
www.sluisfabriek.nl

€ 10,00