Simmerdeis

22 juni t/m 25 juni in Slingepark in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Theater- en muziekfestival, programma op www.simmerdeis.nl.

Theater- en muziekfestival door Schouwburg De Lawei. Simmerdeis is hét culturele festival van Smallingerland. Simmerdeis wordt sinds 2007 georganiseerd door De Lawei producties én 115 vrijwilligers. Vier dagen lang staat Smallingerland in het teken van theater, muziek en bijzondere ontmoetingen.

Circusacts, bijzondere toneelvoorstellingen, experimenteel theater, straattheater en kindervoorstellingen. Niets is te gek op het Simmerdeis. Wat helemaal leuk is: veel voorstellingen en alle muziekacts op het hoofdpodium op het Slingepark zijn gratis.

De voorgaande jaren heeft het publiek al kunnen genieten van onder meer Kensington, Kraantje Pappie, Elske DeWall, Rigby, Chef’Special, Mister and Mississippi, Laura Jansen, De Staat, Audio Adam, Lucas Hamming, en Kuenta I Tambu al op het hoofdpodium in het Slingepark.

De editie van 2016 kende een record aantal van ruim 30.000 bezoekers.

Tot op Simmerdeis 2017!


RONDÉ en YoungGangsters op Simmerdeis!

Dat 2017 een bijzonder jaar gaat worden voor de jonge leden van de band RONDÉ is niet anders dan te verwachten. In oktober 2014 werd hun allereerste single Run uitgeroepen tot 3FM Megahit en maakten ze een vliegende start nadat ze in april 2015 de prijs 3FM Serious Talent binnen sleepten. Op 13 januari verscheen het langverwachte debuutalbum en lijkt RONDÉ niet meer te houden.

De zalen in Amsterdam, Nijmegen, Den Haag, Breda, Groningen... zijn allemaal al uitverkocht! Deze typische warme, melodieuze en meeslepende Rondé sound mag je niet missen, rennen naar het Slingepark dus!

Mad Max meets Sylvester Stallone
YoungGangsters presenteert de nieuwe groots opgezette locatievoorstelling Old Gangsters Never Die. Het theatergezelschap maakte de afgelopen jaren met hun eigen kenmerkende rauwe ‘vechttheater’ furore op festivals als Oerol, Lowlands en Over het IJ. Old Gangsters Never Die is Mad Max meets Sylvester Stallone in keihard actie-theater!

Deze keer gaan ze de strijd aan met leeftijd. In een tijd waarin verjonging en innovatie het hoogste goed is, brengt YoungGangsters met Old Gangsters Never Die een ode aan de oudere generatie.

Splendid zorgt voor het Simmergevoel
De muziek van Splendid klinkt als zonneschijn uit je speakers! De Haagse formatie Splendid maakt vrolijke popmuziek metinvloeden uit de reggae en hiphopscene. En bij hun live optreden is er geen ontkomen aan... er moet gedanst worden! Nadat ze de afgelopen jaren gespeeld hebben op de vele festivals in Nederland én in het buitenland is het hoog tijd om de mannen van Splendid naar het Slingepark te halen. Op de zaterdag van Simmerdeis, 24 juni, spelen ze het (denkbeeldige) dak er af!

Surrealistisch straattheater: DIEP (6+)
Een man in de put. Hij worstelt en knokt met wereld om hem heen. De omgeving bepaalt hoe hij zich voelt, zijn staat van zijn. De waarheid jokt, tikt, jeukt. Hoe te ontsnappen? Spiek eventjes in het warrige hoofd van de man. Naar een werkelijkheid die van geen kant klopt. Of toch wel? Neem tijdens deze voorstelling een kijkje in een surrealistische wereld.

Een spannende en fijne optische illusie waar je je makkelijk in kunt verliezen. Deze verassende en beeldende theatervoorstelling duurt ongeveer 9 minuten en wordt meerdere keren gespeeld.

Links

www.simmerdeis.nl

Data en tijden

zo 25 juni 2017 :

Prijzen

Volwassen : Gratis
Kinderen : Gratis
65 plus : Gratis
CJP : Gratis

Toelichting: voor sommige voorstellingen moet een kaartje worden gekocht.

Waar is het?

Slingepark

9207 ZZ DRACHTEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen