Simmerdeis: Tall Tales Company - Square Two

25 juni, Slingepark in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Square Two is een ontdekkingsreis in de wondere wereld van codes en patronen. Van de bomen die groeien in onze straat, het huis waarin we leven, tot het levenspad wat we volgen, overal liggen patronen en codes aan ten grondslag. Tall Tales Company en beeldend kunstenaar Don Satijn onderzochten gedu...

Lees meer

Square Two is een ontdekkingsreis in de wondere wereld van codes en patronen.

Van de bomen die groeien in onze straat, het huis waarin we leven, tot het levenspad wat we volgen, overal liggen patronen en codes aan ten grondslag. Tall Tales Company en beeldend kunstenaar Don Satijn onderzochten gedurende twee jaar hoe de onderliggende codes van elkaars werk zich verhouden tot de rest van de wereld.

Het resultaat is een route door een markant gebouw, een deel van een stad of door de natuur, waarin statische kunst tot leven komt in hypnotiserende levende jongleersculpturen en jongleerpatronen worden gevangen in abstracte schilderijen. Square Two is een visuele voorstelling die je met een compleet nieuwe blik laat kijken naar jongleren, beeldende kunst en je eigen omgeving.

OVER SQUARE TWO

Square Two is een artistiek experiment op het snijvlak van circus en beeldende kunst. Een samenwerking tussen Tall Tales Company en beeldend kunstenaar Don Satijn. In Square Two onderzoekt het gezelschap de onderliggende codes in hun eigen kunstvormen. Jongleerpatronen worden vrijwel altijd gecreëerd vanuit Siteswap, een uit wiskundige cijferreeksen opgebouwde taal. Ook de abstracte geometrische werken van Satijn zitten vol codes, magische vierkanten en verborgen boodschappen. Waar bedrijven en wetenschappers druk bezig zijn om ons leven terug te brengen tot algoritmes en codes bewandelt Tall Tales Company de omgekeerde route. Vanuit codes wordt nieuw bewegingsmateriaal gecreëerd, om vervolgens tot leven te komen in een match met de architectuur, publieke ruimte en ons gevoelsleven.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 25 juni 2022 : vanaf 13:30
za 25 juni 2022 : vanaf 15:30
za 25 juni 2022 : vanaf 19:30

Prijzen

Volwassenen : € 5.00