Simmerjûnkuier

17 mei, Het Roodhert in BURGUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De aanblik van de Lageweg verraadt een rijke historische ontwikkeling. De Lageweg is van oudsher een belangrijke weg op de doorgaande route door Burgum. De weg biedt nu beperkte ruimte aan het verkeer. Vroeger reed er een tram. Er staan bescheiden en imposante woonhuizen. Gebouwen van (vroeger)...

Lees meer

De aanblik van de Lageweg verraadt een rijke historische ontwikkeling. De Lageweg is van oudsher een belangrijke weg op de doorgaande route door Burgum. De weg biedt nu beperkte ruimte aan het verkeer. Vroeger reed er een tram. Er staan bescheiden en imposante woonhuizen. Gebouwen van (vroeger) belangrijke maatschappelijke voorzieningen zijn nog herkenbaar aanwezig.

Hoe de Lageweg zich door de jaren heen heeft ontwikkeld hoort U tijdens deze Simmerjûnkuier. De dorpsgidsen Henk de Jong en Pier Boonstra voeren u vanaf het Roodhert mee naar het keerpunt bij de Raadhuisweg en weer terug. Een kuier die voor iedereen te doen is. Op diverse ‘pleisterplaatsen’ worden opmerkelijke zaken uit heden en verleden verteld.

Vertrekpunt: hoek Schoolstraat/Lageweg bij 't Roodhert.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 17 mei 2022 : 19:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 6 jaar)
Kinderen : € 3.00 (7 t/m 15 jaar )

Toelichting: Museumkaarthouders en Vrienden van het Observeum: gratis.

Waar is het?

Het Roodhert
Schoolstraat 3
9251 EA BURGUM
0511 461219