Simon Bouma en Judith Oost - Bach

4 november, Cultuurpodium Dorpskerk Huizum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bachs composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel. De beide instrumenten gaan in het concert met elkaar in dialoog en vertellen samen een muzikaal verhaal waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian ...

Lees meer

‘BACH!’ is een ontmoeting tussen twee instrumenten waarvoor Bachs composities van onschatbare waarde zijn: de cello en het orgel.

De beide instrumenten gaan in het concert met elkaar in dialoog en vertellen samen een muzikaal verhaal waarin de wereldlijke en geestelijke muziek van Johann Sebastian Bach naast elkaar klinkt.

Er worden orgelkoralen gespeeld in een bewerking voor cello en orgel, delen uit de sonates voor gamba en klavichord (op cello en orgel), delen uit de solosuites voor cello en preludes en fuga’s voor orgelsolo, waaronder de indrukwekkende prelude en fuga in Es groot uit de ‘Duitse Orgelmis’ van Bach.

Het verhaal dat vanuit deze werken ontstaat, laat de mens horen in al zijn kwetsbaarheid, met de, voor iedere luisteraar herkenbare, vragen en gemoedstoestanden en het zoeken naar licht in het alledaagse aardse bestaan. Daartegenover staan grote, nauwelijks te bevatten begrippen, zoals de dood, de eeuwigheid en de heilige drie-eenheid. Bach wist ze in zijn orgelcomposities te verklanken en dichter bij ons voorstellingsvermogen te brengen.

‘BACH!’ is vanuit nieuwsgierigheid ontstaan. Organist Simon Bouma en celliste/ theatermaakster Judith Oost zien er naar uit om de ontdekkingen die zij deden met de luisteraars te delen!

Het duo werkt sinds 2018 samen en heeft als doel om de zeldzame combinatie van cello en orgel extra onder de aandacht te brengen. Het orgel, met zijn veelzijdigheid en grote rijkdom aan klankkleuren, biedt in samenklank met de cello, als vertellend melodie-instrument, oneindig veel mogelijkheden om ontroerende, fantasierijke en humoristische muzikale verhalen te laten ontstaan.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leeuwarden.

U bent van harte welkom voor een uurtje 'BACH!' onder het genot van een kop koffie of thee. Het concert is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 4 november 2022 : 17:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.

Waar is het?

Cultuurpodium Dorpskerk Huizum
Huizum Dorp 67
8934 BS LEEUWARDEN