Sjen yn it Tsjuster (Kijken in het Duister)

16 maart t/m 17 maart in Johanneskerk in BURGWERD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Sjen yn it Tsjuster (Nederlands: Kijken in het Duister) is een nachtelijk theatervoorstelling over de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga. Een voorstelling die je voelt, ruikt, hoort en proeft, maar níet ziet. 

Reis door duisternis

Het publiek gaat tijdens Sjen yn it Tsjuster op reis door de duisternis. Ze gaan naar plekken die worden genoemd in Tsjêbbe Hettinga’s gedicht ‘It doarp Always Ready’. Onderweg prikkelen poëzie, beeld, theater en muziek de zintuigen van het publiek. 

Aardse gedichten

De Friese dichter Tsjêbbe Hettinga (1949-2013) had een oogziekte. Hij werd hierdoor volledig blind. Maar toch schreef hij gedichten. Zijn verbeeldingskracht werd gevoed door het duister. Hij is binnen en ver buiten Fryslân bekend als een schrijver van aardse en bijna gezongen gedichten. Sjen yn it Tsjuster is een eerbetoon aan Tsjêbbe Hettinga. Daarnaast brengt Sjen yn it Tsjuster het publiek terug naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. Burgwerd was een klein boerendorp, en de avonden en nachten waren pikzwart. 

Mienskipsproject

Sjen yn it Tsjuster is één van de mienskipsprojecten (gemeenschapsprojecten) die in 2018 in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 plaatsvinden. STULLP en BUOG werken samen met Dorpsbelang en de inwoners van Burgwerd voor de uitvoering van Sjen yn it Tsjuster. Het stuk is de opmaat voor een reeks jaarlijkse activiteiten in Burgwerd om Tsjêbbe’s werk en leven te eren. 

Terpdorp Burgwerd

Burgwerd is het geboortedorp van dichter Tsjêbbe Hettinga. Het is een terpdorp; het dorp ligt op een kunstmatige heuvel die mensen lang geleden hebben opgeworpen om zich te beschermen tegen water. In de dertiende eeuw bestond Burgwerd al. Toen werd het nog Borghwarth genoemd. De Johanneskerk stond er mogelijk ook al in de dertiende eeuw. De kerk heeft een wapenbord uit 1726. Het orgel dateert uit 1735. 

Tickets

Tickets koop je via Leeuwarden Fryslân 2018

Links

www.friezen-om-utens.net www.2018.nl/sjenynittsjuster

Data en tijden

vr 16 maart 2018 : 20:00 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 18.50
Kinderen : € 18.50
65 plus : € 18.50
CJP : € 18.50

Waar is het?

Johanneskerk
Kerkhof 1
8742 KT BURGWERD

€ 18,50

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen