Slachtvisite

29 oktober t/m 28 november, De Molkfabryk in BURGUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Beeldend theater rondom een slager door Peergroup. Een man, een mes en een dier. Een oeroud ritueel. November is volgens traditie de slachtmaand. De maand waarop het vetgemeste varken door de boer op het erf werd geslacht tijdens de slachtvisite; een feest waarbij buren, vrienden en familie samen e...

Lees meer

Beeldend theater rondom een slager door Peergroup.

Een man, een mes en een dier. Een oeroud ritueel. November is volgens traditie de slachtmaand. De maand waarop het vetgemeste varken door de boer op het erf werd geslacht tijdens de slachtvisite; een feest waarbij buren, vrienden en familie samen eten en het varken verdelen.

Dit ritueel herhalen wij in Slachtvisite. De centrifugehal van De Molkfabryk in Burgum wordt een digitale toverbal. Op de betegelde wanden vertellen we met 360 graden geprojecteerde animaties en filmbeelden het verhaal van onze voedselindustrie. Als kijker sta je er middenin. We nemen je mee van de baarmoeder van het varken tot aan de frontlinies van de supermarktoorlog. Van het moment waarop de mens vlees begon te eten, tot aan de overvolle slachthuizen en de stikstofcrisis. Uiteindelijk neem je de lift naar het dak van de wereld en werp je een blik op de toekomst van de voedselindustrie.

Wees gerust, we laten geen beelden van de slacht zien.

In het hart van die toverbal beent een ambachtelijke Friese slager ondertussen live en haarfijn een varken uit en verwerkt het tot de producten die je kent van de slager of supermarkt.

Voorafgaand aan de voorstelling eten we samen waarbij àlles van het varken, van kop tot staart, wordt geserveerd. Aan vegetariërs wordt uiteraard gedacht.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 27 november 2021 : vanaf 17:30
zo 28 november 2021 : vanaf 17:30

Prijzen

Volwassenen : € 50.00

Toelichting: incl. 5 gangen diner.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

De Molkfabryk
Bergumerdaam 28
9251 GD BURGUM
molkfabryk.nl

€ 50,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader