Slag om Makkum

17 september, Haven in MAKKUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Roeisloepwedstrijd (15 km). De Slag om Makkum vindt plaats op 17 september 2022. Een sloeproei wedstrijd over een afstand van 15 km. Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumer dieprichting de kazematten van Kornwe...

Lees meer

Roeisloepwedstrijd (15 km).

De Slag om Makkum vindt plaats op 17 september 2022.

Een sloeproei wedstrijd over een afstand van 15 km. Rond het middaguur vindt de eerste start plaats nabij de sluis in het dorp. Daar vandaan roeien de deelnemers over het Makkumer dieprichting de kazematten van Kornwerderzand om vervolgens de meest zuidelijke boei ter hoogte van het "Gat van Gaast " te ronden. Daarna varen de sloepen het Makkumerdiep weer in om ter hoogte van de sluis te Finishen.

De Slag om Makkum wordt georganiseerd door de stichting " Riemen over en weer". Op 23 augustus 2003 werd er tijdens de eerste Makkumer visserijdagen voor het eerst de Slag om Makkum geroeid.
De Naam van de stichting komt voort uit de nautische wereld, Als de riemen "over en weer gaan" is het roeien gedaan. Via de dollen worden de riemen aan boord getrokken en op het andere boord gelegd. Voor dat het zover is, moet er veel gebeuren. Maar na het roeien is altijd het goed rusten en volgen er altijd sterke verhalen.

Inschrijven kan via slagommakkum.nl.

Lees minder

Links