Sneekweekconcert

9 augustus, Sint Martinuskerk in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Sneekweekconcert door Peter van der Weide (orgel), Frits Haaze (piano), Anja Haaze (zang) en Ellen Postma (fluit) in de St. Martinuskerk te Sneek. Sneekweekconcert. Elk jaar is er in Sneek het Sneekweekconcert, dit concert wordt altijd gegeven door de organist en de pastoor (hij is tevens musicus) ...

Lees meer

Sneekweekconcert door Peter van der Weide (orgel), Frits Haaze (piano), Anja Haaze (zang) en Ellen Postma (fluit) in de St. Martinuskerk te Sneek.

Sneekweekconcert.
Elk jaar is er in Sneek het Sneekweekconcert, dit concert wordt altijd gegeven door de organist en de pastoor (hij is tevens musicus) van de kerk en 1 of meerdere gasten. De uitvoerenden zijn organist en dirigent van de kerk Frits Haaze en de pastoor Peter van der Weide. Gastsolisten mezzo-sopraan Abja Haaze en fluitiste Ellen Postma. Op het programma staan werken van o.a: J.S. Bach, Telemaan, de Klerk, Mulet en Handel (Orgelconcert no. 6)

Anja Haaze
Volgde zanglessen bij diverse zangdocenten, o.a. bij Adi Lequé, Bea van der Wal en Netty Otter. Zij zong in diverse koren in Den Haag en Fryslân en is al ruim 32 jaar lid van het koor Intermezzo van de St. Martinuskerk te Sneek. Zij heeft regelmatig als solist opgetreden met haar echtgenoot Frits Haaze en fluitiste Ellen Postma.

Peter van der Weide
is pastoor van de St. Martinuskerk, maar heeft eerst een studie als kerkmusicus aan het NIKK te Utrecht gevolgd. Hij studeerde af in de vakken orgel, piano en koordirectie. Daarna heeft hij theologie gestudeerd aan de Hogeschool voor Theologie en Pastoraat te Heerlen. Hij was pastoor te Kortenhoef en Zwolle en is sedert 2011 pastoor van de St. Antonius van Paduaparochie te Blauwhuis, Heeg, Roodhuis en Sneek.

Frits Haaze
Studeerde kerkmuziek aan het NIKK te Utrecht, en orgel, piano en klavecimbel aan de conservatoria van Rotterdam en Leeuwarden. Hiernaast volgde hij nog een opleiding lichte muziek te Zwolle. Hij was 31 jaar als docent toetsinstrumenten en theoretische vakken verbonden aan SKV It Toanhûs” te Joure en speelde als basgitarist in twee jazzformaties. Hij was 25 jaar vaste begeleider van de Sneker Cantorij en is sedert 1984 als organist en koordirigent verbonden aan de St. Martinus te Sneek. Als componist schreef hij werken voor diverse bezettingen grotendeels bestemd voor de RK liturgie.

Voor dit concert moet u zich aanmelden bij: orgelsneek@gmail.com of per mobiel of app bij: 06-22222429

Lees minder

Data en tijden

ma 9 augustus 2021 : 20:00 - 21:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Sint Martinuskerk
Singel 64
8601 AL SNEEK
0515 412626

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader