Solo in de Koepelkerk: Andrei Makarov

20 juni, Koepelkerk in SAPPEMEER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

De eerste twee edities van de Koepelkerkconcerten vonden wegens corona via een livestream plaats. Daar komt nu verandering in: op 20 juni biedt de Koepelkerk in Sappemeer ruimte aan 50 man publiek voor een solo-optreden van de jonge talentvolle pianist Andrei Makarov. Artistiek leider Jan Kees Sch...

Lees meer

De eerste twee edities van de Koepelkerkconcerten vonden wegens corona via een livestream plaats. Daar komt nu verandering in: op 20 juni biedt de Koepelkerk in Sappemeer ruimte aan 50 man publiek voor een solo-optreden van de jonge talentvolle pianist Andrei Makarov.

Artistiek leider Jan Kees Schelvis van Stichting Travaux Publics, organisator van de concertreeks: ‘Mooie muziek moet stromen, tot in de haarvaten van de samenleving. De Koepelkerk is daarvoor een prachtige plek. Het recital dat Andrei Makarov gaat geven is de eerste in een serie genaamd “Solo in de Koepelkerk” die gegeven worden door top-musici zoals Lucia Swarts (cello), Mike Fentross (luit/theorbe), Veronika Skuplik (viool) en Harry de Wit (musicus/klankarchitect). We zijn trots en vereerd dat we deze kunstenaars in de Koepelkerk in Sappemeer kunnen uitnodigen.’

Na de eerste editie, waar het World Opera Lab De passie van nu bracht, en de tweede editie die de Friese gedichten van schrijfster Aggie van der Meer combineerde met het Quatuor pour la fin du temps van de Franse componist Olivier Messiaen, is nu het podium voor de in Groningen geboren pianist Andrei Makarov.

Het programma dat hij speelt op zondag 20 juni is:
Beethoven - pianosonate nr. 23 op. 57 ‘Appassionata’
Schubert - Moment Musicaux nr. 6 op. 94 (D 780)
Schumann - Carnaval op. 9

Andrei Makarov (2002) begon op zijn vierde jaar met pianolessen en is sindsdien verknocht aan het instrument. In 2015 won Andrei het Prinses Christina Concours, gevolgd door de winst van het Steinway Concours in 2018 en vertegenwoordiging van Nederland op het Internationale Steinway Festival in Hamburg. Op dit moment is Andrei leerling van Nata Tsvereli aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 20 juni 2021 : vanaf 20:30

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Koepelkerk
Noorderstraat 167
9611 AD SAPPEMEER
0598 390777

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader