Sophie Straat

4 maart 2022, Simplon in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Sophie Straat concert. Ze staat inmiddels al bekend als de koningin van de principiële smartlap. Sophie Straat zingt haar klassieke levensliederen vol met teksten over actuele thema’s als seksisme, racisme en woningnood, en won een felbegeerde Edison voor haar debuutalbum ‘T is niet mijn schuld’. N...

Lees meer

Sophie Straat concert.

Ze staat inmiddels al bekend als de koningin van de principiële smartlap. Sophie Straat zingt haar klassieke levensliederen vol met teksten over actuele thema’s als seksisme, racisme en woningnood, en won een felbegeerde Edison voor haar debuutalbum ‘T is niet mijn schuld’. Na shows op Noorderslag, Noorderzon en Vicefest, komt Sophie Straat in 2022 voor haar eerste clubshow naar Groningen!

De Nederlandse volkszangeres groeide eind jaren ’90 op in de voormalige, maar inmiddels gegentrificeerde volksbuurt de Pijp. Tegenwoordig schrijft Straat, samen met haar compagnon Wieger, over de effecten van gentrificatie in Amsterdam. In haar liederen krijg je een kijkje in de levens van de groene bakfiets eigenaar, de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Ook heeft ze kritiek, zoals ze samen met Goldband laat horen op de single ‘Tweede Kamer’. Naast haar rol als vertolker van het levenslied, is Straat kunstenaar en maakt zij sociaal geëngageerd werk.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 4 maart 2022 : 20:00 - 0:00

Prijzen

Volwassenen : € 14.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Simplon
Boterdiep 69
9712 LL GRONINGEN
050 3184150
www.simplon.nl
info@simplon.nl

€ 14,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader