Spage Age Suite

2 juni, Brouwerij Martinus in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Bezetting: Boelo Klat (piano en composities), Jan Ruerd Oosterhaven (bas) en Ancel Klooster (drums) KLATWERK 3, het pianotrio van Groninger Boelo Klat, heeft inmiddels een vaste plek verworven in de Nederlandse jazzscene. Dit jaar bestaat het trio ook nog eens vijftien jaar! Goede reden dat men het...

Lees meer

Bezetting: Boelo Klat (piano en composities), Jan Ruerd Oosterhaven (bas) en Ancel Klooster (drums)

KLATWERK 3, het pianotrio van Groninger Boelo Klat, heeft inmiddels een vaste plek verworven in de Nederlandse jazzscene. Dit jaar bestaat het trio ook nog eens vijftien jaar! Goede reden dat men het ‘hogerop’ ging zoeken bij het tot stand komen van composities voor de nieuwe cd ‘Space Age Suite’.

Deze zesde (dubbel)cd ‘Space Age Suite’ is net uit en wordt nu gepresenteerd op de landelijke jazzpodia. De originele composities van Boelo Klat hebben een duidelijk thema: de kosmos.

Nummers zijn geïnspireerd door films over de ruimte zoals ‘A Space Odyssey’, ‘Star Trek’ en ‘Interstellar’ maar ook door de steeds dichterbij komende waarheid over het heelal (is er leven op Venus?). Niet alleen de ruimte tussen de noten maar ook de melancholisch makende leegte van het heelal worden verkend, evenals de onvoorstelbare grootte van het universum. Dat leidt soms tot vervreemde abstracties waarin Klatwerk 3 het domein betreedt van de ruimtelijke ordening. Het wordt een interstellar avontuur in de onmetelijke ruimte, waarbij het gebruik van soundscapes het gevoel van tijdreizen extra versterkt.

Reis mee met Klatwerk 3 in Brouwerij Martinus!

Lees minder

Links

Data en tijden

do 2 juni 2022 : 20:30 - 22:30

Prijzen

Volwassenen : € 15.00
CJP : € 8.00

Toelichting: Students:€ 8,00.

Waar is het?

Brouwerij Martinus
Kostersgang 32
9711 CX GRONINGEN