Spinvis - Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond

27 november, De Tamboer in HOOGEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Spinvis komt naar De Tamboer Het leven zit vol verrassingen en onverwachte wendingen. Vreselijke ervaringen, zoals mensen waar we afscheid van moeten nemen. Onbeduidende dingen, zoals een blaffende hond. Hoe blijf je staande in deze chaos? In zijn theatershow probeert Spinvis orde aan te brengen. U...

Lees meer

Spinvis komt naar De Tamboer

Het leven zit vol verrassingen en onverwachte wendingen. Vreselijke ervaringen, zoals mensen waar we afscheid van moeten nemen. Onbeduidende dingen, zoals een blaffende hond. Hoe blijf je staande in deze chaos? In zijn theatershow probeert Spinvis orde aan te brengen. Uiteraard speelt hij ook nummers van zijn laatste album 7.6.9.6. Pareltjes waarbij hij zoals altijd speelt met de Nederlandse taal.

Sinds 2001 kan popminnend Nederland niet meer om Spinvis (Erik de Jong) heen. Zijn debuut maakte een onuitwisbare indruk en zette een nieuw genre op de kaart: singer-sample-songwritermuziek. Na vele tours langs podia en theaters voor corona toert Spinvis in 2022 weer met band langs de theaters.

Spinvis heeft al vele prijzen achter zijn naam staan. Zo heeft hij in 2021 De Gouden Notenkraker van zijn vakgenoten gekregen, omdat hij live zo invloedrijk en toonaangevend is. Eerder ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren, de Zilveren Harp en de Annie M.G. Schmidtprijs.

Erik de Jong groeit op in een muzikale omgeving. Zijn moeder speelt Hawaïgitaar en ukelele en zijn vader gitaar. Op vijftienjarige leeftijd wordt De Jong het jongste bandlid in de punkband van zijn broer, Blitzkrieg en later The Duds. Als De Jong naar het conservatorium gaat om slagwerk te studeren komt hij tot de ontdekking dat hij niet echt een instrumentalist is. Hij stapt over op de richting arrangement en compositie. Daar raakt hij verslingerd aan elektronica en drumcomputers, de singer-sample-songwriter in hem was geboren.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Tamboer.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 november 2022 : 15:00

Prijzen

Volwassenen : € 27.50

Waar is het?

De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA HOOGEVEEN
0528 280180
www.detamboer.nl
info@detamboer.nl

€ 27,50