Sporen

5 juni t/m 29 augustus, Het MOW I Museum Westerwolde in BELLINGWOLDE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep verdiepte zich een jaar lang in de betekenis van sporen. Een programma van films, excursies, discussies, wandelingen en werkbesprekingen zorgde voor inspiratie. In de expositie kun je al het gemaakte werk voor het eerst bekijken. Het collectief viert met de g...

Lees meer

Kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep verdiepte zich een jaar lang in de betekenis van sporen. Een programma van films, excursies, discussies, wandelingen en werkbesprekingen zorgde voor inspiratie.

In de expositie kun je al het gemaakte werk voor het eerst bekijken. Het collectief viert met de groepsexpositie tegelijkertijd zijn tienjarig bestaan.

Het onderwerp sporen biedt ruimte voor talloze invalshoeken. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet overal sporen, van de natuur, de samenleving, anderen en jezelf. Toch is een spoor is niet alleen iets dat je achterlaat maar ook een weg ergens naar toe, als in: volg het spoor. Een spoor kan door de ruimte lopen maar ook door de tijd. Een spoor is soms fysiek en soms alleen mentaal, bijvoorbeeld als een herinnering. Een spoor kan nauwelijks waarneembaar zijn en soms bijna niet te overzien. Wat voor spoor trekken wij mensen bijvoorbeeld over de aarde?

Elke kunstenaar verkende op eigen manier het onderwerp. Je ziet onder andere grafisch en fotografisch werk, installaties en kunst in mixed media-technieken.Terugkerende thema’s zijn de manier waarop de natuur zichzelf en ons vormt, het onherroepelijk verglijden van tijd en de werking van ons geheugen. De actuele vraag naar onze ecologische voetafdruk is nooit ver weg. Sommige kunstenaars richten hun blik naar binnen, voor een deel misschien een gevolg van werken tijdens een pandemie en lockdown. Andere kunstenaars gingen aan de slag met sporen op het menselijk lichaam, in jarige navels bijvoorbeeld of met behulp van een microscoop.

Deelnemende kunstenaars zijn: Josefien Alkema, Sylvie Arrabito, Anneliet van Beelen, Marjo van den Bekerom, Lia Brouwer, Wilma Drooger, Ingeborg Entrop, Janne Heida, Harma Heun, Esther IJssels, Pauline Kick, Henk Nijhuis, Wim Peters, Marike van Ringen, Tobi van Ringen, Kea Schipper, Els Schuch, Mare Sliedrecht, Frea Snijders en Maya Vermeulen

Collectief 6kmperuur10mdiep bestaat uit ongeveer twintig beeldend kunstenaars die in de drie noordelijke provincies werken. Zij vertegenwoordigen diverse hedendaagse kunstdisciplines, waaronder schilderen, tekenen, fotograferen, beeldhouwen, film-, installatie- en geluidskunst.

Reserveer je bezoek vooraf via www.hetmow.nl

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 29 augustus 2021

zondag : 13:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 13:00-17:00
zaterdag : 13:00-17:00

Toelichting: ma en di na afspraak

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 5.00 € 5.00
Kinderen : Gratis (t/m 18 jaar)

Toelichting: in het MOW geeft de Museumkaart vrije toegang.

Voorverkoop: reserveer je bezoek vooraf via www.hetmow.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Het MOW I Museum Westerwolde
Hoofdweg 161
9695 AE BELLINGWOLDE
0597 53 15 09

Gerelateerde evenementen

Loader