Sporen uit het verleden

23 oktober, Herinneringscentrum Kamp Westerbork in HOOGHALEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 22 oktober nemen Guido Abuys (conservator Herinneringscentrum Kamp Westerbork) en Rindert Hooijveld (student Groningen Institute for Archeology) je mee op een fiets- en wandeltocht langs sporen van kamp Westerbork. Tijdens de tocht kom je meer te weten over de meerstemmige geschiedenis van de hi...

Lees meer

Op 22 oktober nemen Guido Abuys (conservator Herinneringscentrum Kamp Westerbork) en Rindert Hooijveld (student Groningen Institute for Archeology) je mee op een fiets- en wandeltocht langs sporen van kamp Westerbork.

Tijdens de tocht kom je meer te weten over de meerstemmige geschiedenis van de historische plek; van Vluchtelingenkamp in 1939, tot doorgangskamp tijden de Tweede Wereldoorlog en woonoord Schattenberg tot 1971. De route voert langs het kampterrein en door het bos er omheen. Onderweg laat conservator Guido Abuys bijzondere plekken zien, zoals de kampgracht, de vuilnisbelt, het heidelager, de begraafplaats van het interneringskamp, de kampboerderij en de waterzuivering.

De route loopt deels over onverharde paden waardoor wandelschoenen zijn aanbevolen. Je schrijft je in voor deze activiteit door middel van dit opgaveformulier. Voor de fietsttocht kun je gebruik maken van je eigen fiets. In het dorp Hooghalen kun je een fiets huren. (op 2,2 km afstand van het museum)

De fiets- en wandeltocht begint om 13:00 uur en zal tot 16:00 uur duren.  

Sporen uit het Verleden is een European Heritage Day Event en is onderdeel van de Canondagen.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 23 oktober 2022 : 13:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG HOOGHALEN
0593 592600
www.kampwesterbork.nl
info@kampwesterbork.nl

gratis