Ssstil leven

6 november t/m 19 december, Galerie Kijk 's Kunst in WILDERVANK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Van 6 november t/m 19 december 2021 in galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank de tentoonstelling “Ssstil leven” met stillevens van Ben Hekert, Hella Maas, Sacha van Tetering (allen olieverfschilderijen), Carla Luik (aquarellen) en mondgeblazen glas van meester-glasblazer Johan de Vries. Een stilleven ...

Lees meer

Van 6 november t/m 19 december 2021 in galerie Kijk ’s Kunst in Wildervank de tentoonstelling “Ssstil leven” met stillevens van Ben Hekert, Hella Maas, Sacha van Tetering (allen olieverfschilderijen), Carla Luik (aquarellen) en mondgeblazen glas van meester-glasblazer Johan de Vries.

Een stilleven is een schilderij of tekening van voorwerpen die niet uit zichzelf kunnen bewegen. Men zegt ook wel: van roerloze of levenloze objecten. Vaak speelt de belichting van het tafereel een grote rol. Een kwalitatief goed stilleven toont de virtuositeit van de schilder in bijvoorbeeld compositie, stofuitdrukking (de oppervlaktestructuur van een voorwerp) en toonwaarde (balans tussen licht en donker in de kleuren).

De Romeinen schilderden al stillevens op muren, zoals te zien in Pompeji. In de 17de (Gouden) eeuw stond de productie van stillevens in Nederland en Vlaanderen op een hoogtepunt. Ook tegenwoordig is het stilleven weer populair (o.a. Henk Helmantel).

De tentoonstelling is te bekijken op zaterdag- en zondagmiddag van half twee tot vijf uur. Op zondag 14 november komt Ben Hekert, bekend stillevenschilder uit Groningen, ’s middags van 2 tot 4 uur een openbare demonstratie geven in de galerie aan de Poststraat 77 in Wildervank. De toegang is gratis. Zie ook de nieuwe website: www.kijkskunst.com

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 6 november 2021 t/m zondag 19 december 2021

zondag : 13:30-17:00
zaterdag : 13:30-17:00

Toelichting: 14/11 14-16 u: demonstratie stilleven schilderen door Ben Hekert

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Galerie Kijk 's Kunst
Poststraat 77
9648 JP WILDERVANK

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader