Stad en Meer

8 april t/m 17 april, Kunstpunt Groningen (voorheen CBK Groningen) in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In 'Stad en meer' laat kunstenaar Kristi Neider haar werk zien gebaseerd op het dagelijks leven in de stad Groningen. De serie tentoonstellingen Ateliercollectie:Solo toont kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kun...

Lees meer

In 'Stad en meer' laat kunstenaar Kristi Neider haar werk zien gebaseerd op het dagelijks leven in de stad Groningen.

De serie tentoonstellingen Ateliercollectie:Solo toont kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen. Kunstenares Kristi Neider is met haar expositie Stad En Meer de derde in de reeks.

Vrijwel al het werk van Kristi Neider vindt haar oorsprong in haar dagelijks leven in de stad Groningen. Ze heeft een prachtige linosnede gemaakt van een zonnige dag aan de Hoornseplas, Summer Before, maar ook een verregende tennisbaan leidde tot een prent; De Stadjershal. De Stadsschouwburg is vastgelegd, het hockeyveld en het Helperbad. Ook haar meest recente werk is te zien: de kleurrijke lino Der Aa-kerk, waarbij vrijwel het hele beeld in beslag wordt genomen door het blad van een van de enorme bomen naast de bekende kerk.

Over Kristi Neider

Kristi Neider (Tartu, Estland, 1976) volgde de Kunstacademie in Tallinn. Ze is gespecialiseerd in de vrije kunsten en grafiek. Sinds 12 jaar woont en werkt ze in Groningen. De laatste vijf jaar richt ze zich op hoogdruk en varieert met linosnede.

De keuze van Kristi Neider

Naast haar eigen schilderijen zie je in de tentoonstelling ook De keuze van Kristi Neider,waarin de kunstenares een selectie van haar favoriete werken uit de Kunstuitleen presenteert. Neider: “Ik heb in mijn selectie gekozen voor mensen. Juist in deze periode waarin we afstand moeten houden van elkaar en als we elkaar op afstand zien, vaak het gezicht voor een deel is afgedekt, is het van belang ook weer even om te zien hoe het ook weer was. Dit geeft mij weer het gevoel van menselijkheid. Doorbreekt eventjes de eenzaamheid die veel mensen voelen. Voor mij een sprekende collectie. Zeker gezien mijn werk dat deels voor de lockdown en deels tijdens de lockdown is ontstaan. In het begin nog mét mensen.”

De expositie is te zien t/m 17 april 2021 en voorlopig alleen op afspraak i.v.m. de coronamaatregelen. Boek een bezoek minimaal vier uur van tevoren via info@kunstpuntgroningen.nl. Kunstpunt Groningen is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 8 april 2021 t/m zaterdag 17 april 2021

woensdag : 12:00-17:00
donderdag : 12:00-17:00
vrijdag : 12:00-17:00
zaterdag : 12:00-17:00

Toelichting: alleen na afspraak via info@kunstpuntgroningen.nl (min. 4 uur van tevoren)

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK Groningen)
Trompsingel 27a
9724 DA GRONINGEN
050 3171707
www.kunstpuntgroningen.nl
info@kunstpuntgroningen.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader