Stand Up for Kenia

27 juni, In en om de grachten in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Groninger Diepenring podium voor ‘Stand Up for Kenia’ Zondag 27 juni Stand up Paddle (SUP) Sponsortocht met circa 50 deelnemers. Zoveel mogelijk rondjes maken over de Groninger Diepenring, dat wordt de uitdaging voor de circa 50 deelnemers die zondag 27 juni, tijdens een sportief SUP evenement,...

Lees meer

Groninger Diepenring podium voor ‘Stand Up for Kenia’

Zondag 27 juni Stand up Paddle (SUP) Sponsortocht met circa 50 deelnemers.

Zoveel mogelijk rondjes maken over de Groninger Diepenring, dat wordt de uitdaging voor de circa 50 deelnemers die zondag 27 juni, tijdens een sportief SUP evenement, geld gaan inzamelen voor twee goede doelen gericht op Kenia: Stichting Kids Care en Kiva. Meer dan 20% van de kinderen op het platteland in Zuid Oost-Kenia heeft geen ouders meer. De Stichting Kids Care zorgt er al decennia lang voor dat deze kinderen met wat extra hulp opgevoed kunnen worden bij buren, familie en dorpsgenoten. Kiva verstrekt wereldwijd micro-kredieten voor kleine ondernemers zodat, bijvoorbeeld een kapper een spiegel en tondeuse kopen om deze lening vervolgens renteloos terug te betalen wanneer de ondernemers het geleende geld terugverdient heeft.

Het startschot voor het evenement zal ’s ochtends om 10 uur bij de Eelderbrug (Zuiderhaven) zijn. ‘s Avonds om zes uur zal ook daar, bij ijssalon ‘Bij de Sluis’ bekend gemaakt worden hoeveel rondjes de deelnemers het volgehouden hebben en hoeveel geld zij in totaal voor Kenia bijeen hebben gesupt. Suppen is goed voor lichaam en geest en heeft daarmee een positief effect op de gezondheid. Het enige dat je nodig hebt is een plank, een peddel en jezelf. Daarmee is deze activiteit ook uitermate milieubewust. Het evenement leent zich goed om (op afstand) vanaf de kades en bruggen te aanschouwen.

De initiatiefnemers van het evenement, een groep jonge Groninger ondernemers verenigd in de stichting Mahalo, hebben ervoor gekozen het parcours uit te stippelen over de Groninger Diepenring. Zij willen door middel van dit sportieve evenement aandacht vragen voor dit prachtige, unieke stuk van de stad Groningen. De gemeente Groningen heeft overigens de laatste tijd flink geïnvesteerd in de aantrekkelijkheid, veiligheid en bereikbaarheid van de Diepenring en treed op als ondersteuner van het evenement.

Voor wie het evenement wil ondersteunen is er een zeer publieksvriendelijke website waarop men zich nog kan aanmelden als sponsor van het evenement voor een bedrag oplopende van 2,50 per rondje tot een bedrag naar keuze: www.stichtingmahalo.nl. Het is overigens de eerste keer dat samenwerking is gevonden met Stichting KidsCare Kenia (www.kidscarekenia.nl) en Stichting Kiva (www.kiva.com).

De inschrijving voor deelnemers is inmiddels verstreken, maar toeschouwers en uiteraard donateurs zijn nog grote getale welkom!

Het startschot voor het evenement zal ’s ochtends om 10 uur bij de Eelderbrug (Zuiderhaven) zijn. ‘s Avonds om zes uur zal ook daar, bij ijssalon ‘Bij de Sluis’ bekend gemaakt worden hoeveel rondjes de deelnemers het volgehouden hebben en hoeveel geld zij in totaal voor Kenia bijeen hebben gesupt.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 27 juni 2021 : 10:00 - 18:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

In en om de grachten

9712 BJ GRONINGEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader