Steenmannetje op fietse

20 mei t/m 30 juni, Div. locaties in GEM AA EN HUNZE

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toeplah, het toeristisch platform in de Gemeente Aa en Hunze, heeft 5 fietsroutes gemaakt voor kinderen. Het Steenmannetje heeft 5 verschillende routes uitgezet van ongeveer 2,5 uur die kinderen van 8 tot 12 jaar samen met hun ouders op opa en oma kunnen fietsen. Tijdens de routes gaan de fietsers...

Lees meer

Toeplah, het toeristisch platform in de Gemeente Aa en Hunze, heeft 5 fietsroutes gemaakt voor kinderen.

Het Steenmannetje heeft 5 verschillende routes uitgezet van ongeveer 2,5 uur die kinderen van 8 tot 12 jaar samen met hun ouders op opa en oma kunnen fietsen.

Tijdens de routes gaan de fietsers met de vrienden van Steenmannetje, Bello de heidekoe, Loek het schaap, Harry de bever, Dino de mammoet en Bo de Wolf, het avontuur aan. De dieren kunnen de hulp van de kinderen goed gebruiken.

De vijf avontuurlijke fietsroutes staan in een app. De routes kunnen op diverse locaties in de gemeente gestart worden. Op diverse plekken staan bordjes en deze kunnen gescand worden met de telefoon.

De kinderen krijgen leuke opdrachten of extra informatie over de plek waar ze staan. De routes gaan onder meer door het Geopark, over de Hondsrug, door het stroomdal van de Drentsche Aa of de boswachterij Grolloo-Schoonloo. Ook kan men een blik krijgen in het verleden, zoals in de tijd van de mammoeten, de Neanderthalers of de Hunebedbouwers.

Sporen uit de ijstijd zijn ook nu nog terug te vinden in het landschap. Maar men kan ook informatie krijgen over bijvoorbeeld Wemeltje Kruit, koopvrouw en een markant dorpsfiguur uit Gasselte.

Het maakt niet uit waar op de route wordt ingestapt, de verhaallijn kan op ieder punt beginnen en eindigen.

De locaties die deel uitmaken van het verhaal worden in het blauw weergegeven.De groene locaties zijn optioneel en bevatten extra en informatieve ervaringen met virtual reality.

Het is dan ook handig om een VR-bril mee te nemen.Deze zijn verkrijgbaar bij diverse campings en horecagelegenheden die ook info over de fietsroute hebben.

Lees minder

Links

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader