Stef Tuinstra

23 juni, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Orgelconcert door Stef Tuinstra op het Arp Schnitger-orgel van de Martinikerk in Groningen. Het openingsconcert in de zomerserie orgelconcerten van 2021 in de Martinkerk te Groningen wordt gegeven door Stef Tuinstra, een van de kerkorganisten van deze kerk. Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, c...

Lees meer

Orgelconcert door Stef Tuinstra op het Arp Schnitger-orgel van de Martinikerk in Groningen.

Het openingsconcert in de zomerserie orgelconcerten van 2021 in de Martinkerk te Groningen wordt gegeven door Stef Tuinstra, een van de kerkorganisten van deze kerk.

Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, clavesimbel en trombone aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij behaalde Summa Cum Laude het Master-diploma orgel, het eerstegraads diploma kerkmuziek en koordirectie en de Prix d’Excellence voor orgel. Daarbij behaalde hij om 1981 de koraalprijs ter gelegenheid van het Nationaal Improvisatie Concours in Bolsward en in 1986 werd hij onderscheiden bij het Internationaal Clavesimbel Concours te Brugge.

Van 1974 tot 1992 was hij organist van de Jacobuskerk in Zeerijp en vanaf 1992 in deeltijd van de Nieuwe Kerk te Groningen. Vanaf 2017 is Stef Tuinstra samen met Sietze de Vries ook kerkelijk organist van de Martinikerk in Groningen als opvolger van zijn oud-leraar Wim van Beek.

Tuinstraj is leider van en docent namens de Noord-Nederlandse Orgel-Academie (NNOA), is actief met eigen CD-producties van het label NNOA en met allerlei orgelpromotieactiviteiten. Hij concerteert en is masterclassdocent in verschillende Europese landen, Japan en de USA. Verder staat hij bekend als inventief improvisator in verschillende stijlen. Als gecertificeerd orgelbouwadviseur werkt Stef Tuinstra nauw samen met diverse stichtingen en protestantse kerken in Nederland en met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Op 23 juni opent Stef Tuinstra de zomerserie 2021 orgelconcerten in de Martinikerk met een concert op het beroemde Schnitger-orgel. Als opening staat de Suite du deuxième ton van de Franse componist Louis-Nicolas Clérambault op het programma.

Aansluitend volgt de Fantasia d-moll van Jan Pieterszoon Sweelinck die dit jaar precies vierhonderd jaar geleden is overleden. Het derde werk betreft bewerkingen van het koraal Mit Fried und Freud ich fahr dahin met het aangrijpende Klag-Lied als afsluiting van Dietrich Buxtehude.

Na een improvisatie zal Tuinstra het concert besluiten met de Praeludium et Fuga D-dur BWV 532 van Johann Sebastian Bach.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 23 juni 2021 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 10.00 € 10.00
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )

Voorverkoop: ticketreservering via www.avondmuziek.nl.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader