Stef Tuinstra

14 september, Martinikerk in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Stef Tuinstra geeft het slotconcert in de zomerserie 2022 in de Martinikerk te Groningen Het slotconcert van de zomerserie woensdagavondconcerten 2022 in de Martinikerk Groningen zal verzorgd worden door Stef Tuinstra die kerkelijk organist van de kerk is. Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, klav...

Lees meer

Stef Tuinstra geeft het slotconcert in de zomerserie 2022 in de Martinikerk te Groningen

Het slotconcert van de zomerserie woensdagavondconcerten 2022 in de Martinikerk Groningen zal verzorgd worden door Stef Tuinstra die kerkelijk organist van de kerk is. Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, klavecimbel en trombone aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij behaalde Summa Cum Laude het Master-diploma voor orgel (1976), het 1- graads-diploma kerkmuziek en koordirectie (1978), de Prix d'Excellence voor orgel (1979) en de koraalprijs ter gelegenheid van het Nationaal Improvisatie Concours te Bolsward (1981). In 1986 werd hij onderscheiden bij het Internationaal Clavecimbel Concours te Brugge.

Van 1974-1992 was hij organist van de Jacobuskerk te Zeerijp en sindsdien in deeltijd van de Nieuwe Kerk te Groningen. Tevens is hij, eveneens in deeltijd, kerkelijk organist van de Martinikerk te Groningen als opvolger van zijn oud-leraar Wim van Beek. Hij is leider van en docent namens de Noord-Nederlandse Orgel-Academie (NNOA), is actief met eigen CD-producties van het label NNOA en met allerlei orgelpromotie-activiteiten. Vele jaren was hij tevens koor- en orkestdirigent.

Stef Tuinstra concerteert en is masterclassdocent in verschillende Europese landen, Japan en de USA. Hij staat bekend als inventief improvisator in verschillende stijlen. Zijn orgel-CD’s worden gezien als baanbrekend, van hoog artistiek niveau en blijvend actueel. Twee producties ontvingen een gedeelde Edisonprijs. Een 3-cd album (label Document) met de integrale orgelwerken van Georg Böhm wordt wereldwijd beoordeeld als een nieuwe interpretatiestandaard voor barokke Noord-Duitse orgelliteratuur en kreeg o.a. in ‘Luister’ een 10.

Als gecertificeerd orgelbouwadviseur werkt Stef Tuinstra nauw samen met diverse stichtingen en protestantse kerken in Nederland en met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Inmiddels heeft hij al 160 projecten op zijn naam staan en daarbij ook internationaal een gezaghebbende reputatie opgebouwd. Ook is hij auteur van diverse (internationale) publicaties over orgelbouw en -spel.

Stef Tuinstra opent zijn concert muziek uit de oud-Franse Barok. Van de componist Louis-Nicolas Clérambault speelt Tuinstra de zesdelige Suite du deuxième ton. Van Jan Pietszoon Sweelinck zal daarna de Fantasia à 4 in d (d2) ten gehore gebracht worden. Mit Fried und Freud ich fahr dahin van Dietrich Buxtehude betreft een viertal variaties waarin Buxtehude zeer gekunsteld de vier stemmen verlegt. Als afsluiting van deze vier variaties volgt een emotionele Klag-Lied. Hierna zal Stef Tuinstra kort improviseren in Duitse barokstijl via een koraalverset. Het slotstuk van deze avond betreft de grote Praeludium et Fuga D-dur BWV 532 van Johann Sebastian Bach.

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk zijn vanaf 19.30 uur geopend. Entreeprijzen zijn €12,50 , €10 en €5. Tickets zijn verkrijgbaar via www.avondmuziek.nl. Van harte welkom bij dit slotconcert in de Martinikerk in Groningen.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 14 september 2022 : 20:00 - 20:30

Prijzen

Normaal Voorverkoop
Volwassenen : € 12.50 € 12.50
Kinderen : Gratis (t/m 12 jaar) Gratis (t/m 12 jaar)
Kinderen : € 5.00 (13 t/m 17 jaar ) € 5.00 (13 t/m 17 jaar )
CJP : € 10.00 € 10.00

Voorverkoop: www.avondmuziek.nl.

Waar is het?

Martinikerk
Martinikerkhof 3
9712 JG GRONINGEN
050 3111277
www.martinikerk.nl
info@martinikerk.nl

€ 12,50