Stefanus Sessie

9 oktober, Stefanuskerk in WESTERBORK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op zondag 9 oktober is de eerste ‘Stefanus Sessie’ in de historische Stefanuskerk van Westerbork, georganiseerd door de gelijknamige Stichting Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork. Onder leiding van journalist Henk ten Oever zijn twee spraakmakende Nederlandse radio- en televisiepresentatoren Fel...

Lees meer

Op zondag 9 oktober is de eerste ‘Stefanus Sessie’ in de historische Stefanuskerk van Westerbork, georganiseerd door de gelijknamige Stichting Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork. Onder leiding van journalist Henk ten Oever zijn twee spraakmakende Nederlandse radio- en televisiepresentatoren Felix Meurders en Herbert Dijkstra die middag te gast.

Muzikale gast is de winnares van het Drèents Liedtiesfestival 2021 Jolien Wonink-Dijkstra, eveneens uit Westerbork, samen met haar Moonshineband. Dit is de eerste ‘Stefanus Sessie’ georganiseerd door de Vriendenstichting, om zo de Stefanuskerk financieel een steuntje in de rug te geven voor een duurzaam behoud van het gezichtsbepalende kerkgebouw middenin het dorp.

Officiële start Vriendenstichting door burgemeester Bijl
Deze eerste ‘Stefanus Sessie’ gaat van start nadat burgemeester Cees Bijl het officiële startsein geeft van de Vriendenstichting. Onder de noemer ‘Cultuurpodium Westerbork’ biedt de Stichting Vrienden van de Stefanuskerk een gevarieerd cultureel programma aan, de ‘Stefanus Sessies’, vanuit de historische Stefanuskerk in Westerbork. Na het startsein door burgemeester Bijl gaat de eerste ‘Stefanus Sessie’ onder leiding van Henk ten Oever van start.

De eerste Stefanus Sessie
Journalist Henk ten Oever zal er voor zorgen dat Felix Meurders en Herbert Dijkstra de bezoekers een inkijkje geven in de Nederlandse media- en sportwereld en zij zullen dat toelichten met serieuze en komische niet eerder uitgezonden audio- en videobeelden. Voor de bezoekers is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met deze bekende Nederlanders en Drentse zangeres.

Radio- en tv-journalist pur sang: Felix Meurders
Felix Meurders werkt al vanaf 1968 voor de Nederlandse radio en televisie. Hij begon in dat jaar bij Radio Luxemburg en was daarna jarenlang te horen in radio- en tv-programma’s als De Rode Haan, ‘De Rock ‘n Roll Methode’, De Daverende Dertig, NOS Langs de Lijn, Spijkers met Koppen, Voetbal 80, De Leugen Regeert en Kassa. Momenteel is hij iedere zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur op NPO Radio5 te horen.

Felix Meurders deed onder meer live-verslag van tal van grote sportevenementen, zoals bijvoorbeeld de voetbal EK finale van 1988, die Nederland won. Ook interviewde hij vele vooraanstaande politici, zakenmensen en bekende musici uit binnen- en buitenland. Kortom, een radio- en tv-presentator met een lange staat van dienst en een enorme ervaring.

Van sporter tot journalist: Herbert Dijkstra
De in Smilde geboren, in Pesse opgegroeide en momenteel in Vries woonachtige Herbert Dijkstra was in 1988 als fietser en schaatser zelf actief op de Olympische Zomer- en Winterspelen. Zijn journalistieke carrière begon in 1991 bij Radio Drenthe en in 1994 werd hij sportcommentator en verslaggever bij NOS Studio Sport. Hij was jarenlang de televisie-stem van de Tour de France voor de NOS en versloeg meerdere Olympische Winter- en Zomerspelen, de Elfstedentocht en tal van bekende schaats- en wielerklassiekers. Daarbij weet hij als voormalig actief topsporter feilloos wat wielrenners en schaatsers ervaren, hoe ze afzien en hoe ze met winst en verlies omgaan. Daardoor krijgt hij van de sporters ook vaak meer gedaan dan collega-journalisten. Als presentator van de Tour de France moest hij in 2020 noodgedwongen stoppen door ernstige rugklachten. Maar desondanks is hij nog veel te horen en heeft daarnaast ook nog een eigen productiebedrijf.

Winnares Drèents Liedtiesfestival: Jolien Wonink-Dijkstra
In 2021 won zij het Drèents Liedtiesfestival met het nummer Vuul (oh oh oh). Jolien Wonink-Dijkstra is met haar Moonshineband een graag geziene artieste op de Nederlandse podia. Tijdens de lockdown in coronacrisis organiseerde Jolien samen met haar bandleden gitarist Erik Koerts en zangeres Lusanne Boes spontaan de actie ‘Muziek aan de Deur’. Met mini-concerten bij inwoners van Westerbork voor de voordeur zamelden ze daarmee geld in voor de Stichting Faelin.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 9 oktober 2022 : 14:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Stefanuskerk
Hoofdstraat 10
9431 AD WESTERBORK

€ 12,50