Stiekem Sneekweek: Paceshifters + J. Hunter

6 augustus, Het Bolwerk in SNEEK

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Paceshifters + J. Hunter | Stiekem Sneekweek Onvervalst, catchy, hard en gevoelig tegelijk. De rockers van Paceshifters weten iedereen die van stevige gitaren houdt mee te krijgen! Al meer dan tien jaar zijn Paceshifters onderweg, toerend langs festivals en podia in binnen en buitenland. Ze stonde...

Lees meer

Paceshifters + J. Hunter | Stiekem Sneekweek

Onvervalst, catchy, hard en gevoelig tegelijk. De rockers van Paceshifters weten iedereen die van stevige gitaren houdt mee te krijgen!

Al meer dan tien jaar zijn Paceshifters onderweg, toerend langs festivals en podia in binnen en buitenland. Ze stonden onder andere op Pinkpop, SXSW, Exit Festival, The Great Escape en Woodstock Polen en brachten daarnaast vier full length albums uit. Maar na 10 jaar gaat het roer om, het is tijd voor een nieuw plan. Dat komt er in de vorm van een compleet fris studioalbum, geproduceerd door Ian Clement van Vlaamse rockers Wallace Vanborn, dat in 2021 het licht zal zien.

Seb (vocals/gitaar), Paul (bas/vocals) en Jesper (drums/vocals) besloten te gaan voor een nieuwe benadering en een andere sound: “We hebben best wel wat veranderingen gemaakt", legt Seb uit, “nieuw management, nieuw label, nieuwe boeker, maar we hebben ook ons imago een beetje op de schop genomen en onze sound compleet ge-update. Alles is anders nu, behalve de naam van de band en we zijn nog steeds dezelfde drie gasten die een lekkere bak herrie maken.” Eerste single ‘Hurdles’ is een goed voorbeeld van de nieuwe richting die de band op gaat; urgent, hedendaags en melodieus, maar stevig met de wortels in de geliefde rocksound die we kennen van Paceshifters.

In deze moeilijke en onzekere tijden kan de band niet wachten om weer on the road te gaan. Als snack om de grote honger tijdelijk te stillen organiseerden ze deze zomer een succesvolle camping tour in Nederland. Met campers, tentjes en een kleine backline trok Paceshifters als echte troubadours langs campings door heel het land. De indrukwekkende tourlijst van de band staat vol met nationale en internationale festivals en ze deelden het podium al met bands als Deep Purple, Wolfmother, Therapy?, Triggerfinger en Perry Farrel, maar “we spelen overal en met iedereen die hun publiek met ons wil delen”. Paceshifters hebben altijd al bekend gestaan om hun energieke en excessieve live optredens, “dat is het enige dat nooit zal veranderen, zodra we het podium op stappen, geven we onze fans alles dat we hebben.”

J. Hunter
J.Hunter is het meer solo studio-georiënteerde pseudoniem van liedjesmaker Johan Jager. Jager is begonnen als gitarist bij de Friese post-hardcore band Innerlogic. Al snel ontstond er een wat kalmere tegenhanger genaamd Thoughts Create The World waarmee Jager, samen met Ronny Halma (Sippe Sibbele), een aantal, bijna folky te noemen songs, schreef. Langzaamaan werd Thoughts Create The World, versterkt met een volledige band bezetting, omgevormd naar The Eve; de grote versterkte broer van… Hiermee werd druk getourd en werd enige bekendheid behaald in de Friese pop scène. Tijdens deze periode is de affiniteit voor het schrijven en opnemen/producen alleen maar gegroeid en al snel was er een eigen studio waarin maar liefst 4 volledige albums werden opgenomen.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 6 augustus 2021 : vanaf 21:00

Prijzen

Volwassenen : € 10.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Het Bolwerk
Kerkgracht 8
8601 EC SNEEK
0515 431400

€ 10,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader