Stilte en Licht

15 april t/m 8 juli in Galerie de Vis in HARLINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

Ingevoerde zoektermen

Gekozen categorie


Kies een extra subcategorie

Locaties

Toon meer gevonden locaties

Gevonden evenementen

  • Geen evenementen gevonden
Toon meer gevonden evenementen

Gevonden locaties

  • Geen locaties gevonden
Ga terug naar de homepagina

Christiaan Kuitwaard (schilderijen).

Zo’n veertig lagen flinterdun transparant glazuur laten de schaduwen rond de mond van de Mona Lisa verdwijnen en geven haar die wereldberoemde mysterieuze glimlach. “Licht en schaduw zouden zich zonder lijnen of grenzen moeten mengen, net als rook,” schreef Leonardo Da Vinci.

Ditzelfde zogenoemde ‘sfumato-effect’, een bekende schildertechniek uit de Renaissance, valt op in de hedendaagse olieverven van Christiaan Kuitwaard. Licht, donker en schaduwen vloeien in zijn werk voortdurend in elkaar over – de werking van het licht is misschien nog wel belangrijker dan de voorwerpen die hij schildert. Vanaf 15 april zijn werken van Kuitwaard te zien in een paralleltentoonstelling in Museum Belvédère en de Harlinger galerie De Vis.

Christiaan Kuitwaard genoot zijn opleiding aan Academie Minerva te Groningen en de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Al 25 jaar exposeert hij regelmatig stillevens, interieurs en tijdloze landschappen. Daarbij vervaagt steevast de grens van het zichtbare en het onzichtbare. Door zijn kleurgebruik en het laten vervloeien van lijnen lijken driedimensionale voorwerpen toch weer op te lossen in de achtergrond. Hij schildert een wereld als door een matglazen bril: een schrale, stille, schimmige atmosfeer waarin alleen de essentie van het onderwerp overeind blijft.

De fascinerende, geminimaliseerde werken van Christiaan Kuitwaard zijn tot en met 9 juli bij Galerie de Vis te zien. Bij de dubbeltentoonstelling verschijnt van de hand van journalist en kunsthistoricus Gijsbert van der Wal een publicatie, die in de galerie verkrijgbaar is.

Data en tijden

zaterdag 15 april 2017 t/m zaterdag 8 juli 2017

donderdag : 12:30-17:00
vrijdag : 12:30-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Toelichting: en na afspraak

Prijzen

Volwassen : €
Kinderen : €
65 plus : €
CJP : €

Waar is het?

Galerie de Vis
Noorderhaven 40
8861 AN HARLINGEN
0517 417116
www.galeriedevis.com
info@galeriedevis.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen