Stimme der Sehnsucht

28 mei, Bonifatiuskerk in OLDEBERKOOP

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Op 28 mei om 20.00u treedt de beroemde mezzo-sopraan Christianne Stotijn op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. Zij wordt begeleid door de pianist Joseph Breinl. Dit Liedkunstprogramma heet “Stimme der Sehnsucht.” Wanneer Lied met een hoofdletter geschreven wordt, wordt meestal verwezen naar het ...

Lees meer

Op 28 mei om 20.00u treedt de beroemde mezzo-sopraan Christianne Stotijn op in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. Zij wordt begeleid door de pianist Joseph Breinl. Dit Liedkunstprogramma heet “Stimme der Sehnsucht.”

Wanneer Lied met een hoofdletter geschreven wordt, wordt meestal verwezen naar het Duitse Lied voor zang en piano dat een bloeiperiode kende in de 19e-eeuwse Romantiek. In de hoogtijdagen van de Romantiek, ontwikkelde de Liedkunst zich tot een van de belangrijkste muzikale genres. Dichtkunst en muziek (zang en piano) smolten.

Rond 1900 ontstond het orkestlied, waarmee het Lied geschikt werd voor grote zalen. Mahler was een meester in het genre; in 1906 dirigeerde hij bij het Concertgebouworkest voor het eerst zijn liederencyclus Des Knaben Wunderhorn.

De titel van dit concert is ontleend aan het lied “Stimme der Sehnsucht“ van Hans Pfitzner, dat na de pauze zal klinken. De liederen zijn thematisch uitgezocht op verlangen naar een geliefde, zorg om een kind, bitter verdriet en de dood. En dat allemaal in een setting van slecht weer en bij nacht en ontij. Diepromantische en droevige liederen …. Zo klinken Liederen van Tsjaikovski , Mahler (uit ‘Des Knaben Wunderhorn’), Pfitzner en Richard Straus (waaronder het beroemde “Ständchen “).

Christianne Stotijn is een Nederlandse mezzo-sopraan. Haar zangdocenten waren onder meer Udo Reinemann, Jard van Nes en Janet Baker. Christianne won belangrijke prijzen (Borletti Buitoni Trust Award, de Nederlandse Muziekprijs). Met haar vaste pianisten Joseph Breinl en Julius Drake geeft ze recitals op belangrijke podia wereldwijd.

Christianne zong daarnaast met beroemde orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Boston Symphony Orchestra en het London Symphony Orchestra , onder leiding van Bernard Haitink en werkte verder met dirigenten als Claudio Abbado, Iván Fischer en Jaap van Zweden. Sinds 2014 leidt Christianne Stotijn de Udo Reinemann International Masterclasses, een initiatief gesteund door de conservatoria van Den Haag en Brussel, gericht op Liedkunst. Udo Reinemann was een internationaal befaamde Duitse bariton.

Joseph Breinl studeerde solo piano in München en vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam: solo piano, zangbegeleiding, onder meer bij Rudolf Jansen. Breinl werkte ook nauw samen met Udo Reinemann en Graham Johnson, die beiden belangrijke muzikale invloeden in zijn carrière zijn gebleven.

Joseph trad op talloze belangrijke podia in Europa op, evenals in de Verenigde Staten en Japan. Breinl werkt regelmatig samen met mezzosopraan Christianne Stotijn. Daarnaast trad hij op met artiesten als Waltraud Meier, Udo Reinemann en Sylvia Schwartz.

Hij begeleidde ook bekende instrumentalisten, waaronder Liza Ferschtman.

Joseph Breinl geeft Master Classes over de hele wereld.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 28 mei 2022 : 20:00 - 22:00

Prijzen

Volwassenen : € 35.00
Kinderen : € 10.00 (t/m 18 jaar)

Toelichting: voor scholieren zijn enkele gratis kaartjes beschikbaar.

Waar is het?

Bonifatiuskerk
Willinge Prinssstraat 2
8421 PE OLDEBERKOOP