Stoofperenfeest

1 oktober, Museumboerderij De Karstenhoeve in RUINERWOLD

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Veiling van de stoofperen en tevens braderie op 5 erven. Zelf je stoofpeertjes plukken? Dat kan in Ruinerwold op de eerste zaterdag van oktober. Vanaf 9 uur ’s ochtends vertrekt de veilingmeester ter hoogte van dokter Larijweg 1 voor zijn tocht langs de 7 kilometer lange Dokter Larijweg. Zo’n 1200 ...

Lees meer

Veiling van de stoofperen en tevens braderie op 5 erven.

Zelf je stoofpeertjes plukken? Dat kan in Ruinerwold op de eerste zaterdag van oktober. Vanaf 9 uur ’s ochtends vertrekt de veilingmeester ter hoogte van dokter Larijweg 1 voor zijn tocht langs de 7 kilometer lange Dokter Larijweg. Zo’n 1200 Perenbomen van oude rassen staan in de berm te wachten tot ze van hun vruchten worden ontdaan. Je kunt bieden op een boom, (ze worden per opbod verkocht) waarna je nog de hele dag hebt om, gewapend met ladders, harken en zeilen, de peertje uit de boom te krijgen. Voor de kinderen is er een speciale “kinderveilingmeester” Bij hem mogen alleen kinderen bieden op de perenbomen om zo te leren hoe het bieden en veilen in zijn werk gaat.
Niet alleen perenplukkers kunnen die dag in Ruinerwold terecht, ook voor niet plukkers is er genoeg te beleven. Zo worden op een 5-tal erven leuke en lekkere kraampjes ingericht met landelijke producten. Er rijdt een “Heen en Peer” waarin je je langs de Larijweg kan laten vervoeren en afstappen waar je maar wilt. Er is een kindererf met toffe Peren spelletjes en waar de kinderen kunnen peer(d)rijden. Ook leuk om een kijkje te nemen, als je tenminste nog tijd hebt!

Lees minder

Data en tijden

za 1 oktober 2022 : 11:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Waar is het?

Museumboerderij De Karstenhoeve
Dr. Larijweg 21
7961 NL RUINERWOLD
0522 481447
Info@karstenhoeve.nl

gratis