Storm: DansClick 24 - Líx

12 oktober, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Hiphop meets traditionele Somalische Djandheer. DansClick presenteert choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss, de winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2022. Hij slaat met zijn platform X_YUSUF_BOSS bruggen tussen disciplines, gemeenschappen en individuen, met als kern de zoektocht naar gedeelde mense...

Lees meer

Hiphop meets traditionele Somalische Djandheer.

DansClick presenteert choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss, de winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2022. Hij slaat met zijn platform X_YUSUF_BOSS bruggen tussen disciplines, gemeenschappen en individuen, met als kern de zoektocht naar gedeelde menselijkheid.

Zijn multimediavoorstelling Líx gaat het over hoe het is om als eerste generatie Somali op te groeien in Nederland. Mohamed keerde terug naar de Somalische gemeenschap waarin hij opgroeide, sprak met oude en jonge generaties en met zijn moeder. Gezamenlijk leverden ze de inspiratie voor een avondvullende solo, die hiphop en de traditionele Somalische dans Djandheer combineert.

Deze verbindende choreograaf laat in Líx een prachtig licht schijnen op de innerlijke dynamiek van iemand met een bi-culturele achtergrond. Met deze verrassende voorstelling maakt hij zijn persoonlijke levensreis tot een inspiratiebron voor velen, schreef de jury. Het programma van DansClick 24 wordt omlijst door een videoportret van de maker en een Après Danse om met hem na te praten.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 12 oktober 2022 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
CJP : € 17.50

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 20,00