Storm: Orkater | Gery Mendes - Borboletas

3 februari 2023, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een vader en een zoon. Allebei hebben ze herinneringen. De mooie plaatjes staan op het netvlies, maar daarachter, in de achterkamers van het geheugen, liggen weggedrukte beelden. ‘Borboletas’ is een solo van de uit Kaapverdië afkomstige muzikant en acteur Gery Mendes, over een oorlog die voor de v...

Lees meer

Een vader en een zoon. Allebei hebben ze herinneringen. De mooie plaatjes staan op het netvlies, maar daarachter, in de achterkamers van het geheugen, liggen weggedrukte beelden.

‘Borboletas’ is een solo van de uit Kaapverdië afkomstige muzikant en acteur Gery Mendes, over een oorlog die voor de vader een uitvlucht betekende, de mogelijkheid om de armoede en zijn eiland achter zich te laten en ooit als een koning terug te keren. Voor de zoon is de oorlog iets dat hij denkt te herkennen in zijn vader, in zijn vurige temperament, of juist in zijn stille afwezigheid.

Mendes maakt een muzikale reis kriskras door de tijd, langs de liefde, de misère van zijn vaders jeugd en hoe deze als dienstplichtig militair vocht voor een regime dat zijn volk onderdrukte. Een verhaal dat hij vertelt met Kaapverdiaanse morna, funana en batuku, opzwepende West-Afrikaanse feestmuziek en hiphop, en dat uitmondt in de vraag: was mijn vader een held of een verrader?

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 3 februari 2023 : vanaf 20:30

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
CJP : € 17.50

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 20,00