StormRam

10 november, Cultuurhuis De Klinker in WINSCHOTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Eén avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van...

Lees meer

STORMRAM is een rondreizend theaterprogramma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van nieuwe Noordelijke makers wordt getoond. Eén avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een affe, avondvullende voorstelling van een professionele maker en een work-in-progress van een aanstormend talent. De avond wordt afgesloten met een nagesprek onder leiding van een professionele moderator.

Het experiment is van De Prutsers. In Een Nieuwe Mythe onderzoeken De Prutsers hoe ze samen met het publiek elke voorstelling een nieuwe mythe kunnen co-creëren, als antwoord op de hedendaagse polarisatie. Deze voorstelling gaat in het voorjaar van 2023 in première.

De avondvullende voorstelling is van Antiklimax. Een brutale bewerking van Henrik Ibsens Peer Gynt.

De fantasie is misschien wel het mooiste geschenk dat de evolutie ons, de mens, gegeven heeft. We kunnen het zo gek niet bedenken. Maar ons vermogen tot verzinnen stelt ons ook in staat te liegen; om verzinsels als waarheden te verkondigen, of om de waarheid in ons voordeel om te buigen.

David Westera en Koen van Seuren herschreven Ibsens monumentale stuk, dat oorspronkelijk meer dan zestig personages telt, naar een monoloog voor e?e?n eenzame leugenaar. Een twintiger op zoek naar zijn titelrol op het wereldtoneel. Hij duikt hiervoor in de rol van Peer Gynt, het titelpersonage uit het gelijknamige stuk van de Noorse schrijver Henrik Ibsen. Wie ben je echt, als je liegt?

Lees minder

Links

Data en tijden

do 10 november 2022 : 20:15 - 23:00

Prijzen

Volwassenen : € 12.50

Waar is het?

Cultuurhuis De Klinker
Mr. D.U. Stikkerlaan 251
9675 DG WINSCHOTEN
0597 700270
www.indeklinker.nl
info@indeklinker.nl