Stravinsky & Bach

6 november, KunstKerk Hogeland in WARFFUM

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Apollo Ensemble; klassiek. In de middag voorafgegaan door kinderprogramma met workshops en kinderconcert. Het Apollo Ensemble Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, met topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Artistiek leider is de van oorsprong ...

Lees meer

Het Apollo Ensemble; klassiek. In de middag voorafgegaan door kinderprogramma met workshops en kinderconcert.

Het Apollo Ensemble
Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, met topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra (dirigent Ton Koopman). Het ensemble speelde op grote podia en festivals in Australië, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten.

Programma
In dit nieuwe programma van het Apollo Ensemble krijgt de luisteraar mee wat de twee compositie-giganten met elkaar gemeen hebben. Met o.a. Three Pieces for klarinet van Stravinsky, fluitsolo van Bach, het 3e Brandenburgs Concert, Dumbarton Oaks. “Stravinsky is beïnvloed door Bach, dat is overduidelijk. Hoe meer je naar Stravinsky luistert, hoe meer je Bach hoort”, zegt Marion Boshuizen, klavecinist van het barokgezelschap. “De Russische componist op zijn beurt beïnvloedt ook de muziek van Bach. Als je na Stravinsky gehoord te hebben naar Bach luistert, ben je veel meer gefocust op de essentie van de muziek dan op de vraag of je alle noten wel precies op de juiste manier speelt.” De muziek van Igor Stravinsky (1882-1971) wordt gespeeld op authentieke instrumenten uit begin 20e eeuw. De werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden gespeeld op barokinstrumenten.

Geniet van de muziek van deze twee topcomponisten uitgevoerd door een top-ensemble.

Lees minder

Links

Data en tijden

za 6 november 2021 : 20:15 - 22:15

Prijzen

Volwassenen : € 20.00
Kinderen : Gratis (t/m 6 jaar)
Kinderen : € 5.00 (7 t/m 12 jaar )

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

KunstKerk Hogeland
Oosterkerkpad 7a
9989 AM WARFFUM
0641404287
www.kunstkerkhogeland.nl
info@kunstkerkhogeland.nl

€ 20,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader