Street Art Festival: Geschilderde eksters

30 september t/m 2 oktober, Diverse huizen wijk Emmerhout in EMMEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Xander van Soelen zal in het weekend van 30 september tot 2 oktober verschillende huizen in de wijk Emmerhout versieren met kleurrijke vogels. Het project maakt deel uit van het Street Art Festival dat plaats vindt in het corresponderende weekend. Inwoners van Emmerhout kunnen zich opgeven om mee t...

Lees meer

Xander van Soelen zal in het weekend van 30 september tot 2 oktober verschillende huizen in de wijk Emmerhout versieren met kleurrijke vogels. Het project maakt deel uit van het Street Art Festival dat plaats vindt in het corresponderende weekend. Inwoners van Emmerhout kunnen zich opgeven om mee te doen aan het project.

Het zal niet de eerste keer zijn dat Xander van Soelen uitvliegt naar een nieuw gebied met zijn bijzondere project ‘De Geheime Eksterclub’. De man achter alias Trendkill Stencils bracht eerder zijn gevleugelde kunstwerken naar thuisstad Ede en vorig jaar, tijdens een gelijksoortig project, naar een verzameling huizen in Lelystad. Met het project versierde Xander hierdoor inmiddel al zo’n 250 huizen met de kleurrijke vogel.

Dit najaar komt hij in samenwerking met kunstorganistie Writer’s Block voor het eerst naar Drenthe om de huizen in de groene wijk Emmerhout te verfraaien. Voor de organisatoren van het Street Art Festival is het van belang dat het evenement niet alleen in teken staat van de grootse muurschilderingen die gerealiseerd worden, maar ook dat de buurtbewoners betrokken worden bij de kleurrijke transformatie van de wijk.

De inspiratie achter de kunstwerken ontstond voor Xander in zijn eigen achtertuin, na het per toeval vinden van een eksterveer. De ekster is bij uitstek een vogel die veel te vinden is in achtertuinen en bosrijk gebied; zo ook in de wijk Emmerhout dat omringt is door de bossen van de Emmerdennen. Des te passender dus dat deze vogel een eervolle plek krijgt op de huizen van de inwoners. Aan de hand van sjablonen plaatst hij de gekleurde eksters, elk met eigen kleursamenstelling, op huizen, schuren of andere oppervlakken naar keuze. De enige voorwaarde? De eksters moet ook te zien zijn voor anderen.

Lees minder

Waar is het?

Diverse huizen wijk Emmerhout

7823 NS EMMEN