Studio Antigone - Antigone.

28 september, Schouwburg Ogterop in MEPPEL

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Toneel. ‘Antigone’ van Sofokles is een spannend verhaal over een jonge vrouw uit een verdoemd geslacht. Haar vader is Oedipus, die met zijn eigen moeder trouwde en vier kinderen kreeg. Als Antigone na een machtsstrijd haar gedode broer wil begraven, is dat tegen de wil van Kreon, de nieuwe man op d...

Lees meer

Toneel.

‘Antigone’ van Sofokles is een spannend verhaal over een jonge vrouw uit een verdoemd geslacht. Haar vader is Oedipus, die met zijn eigen moeder trouwde en vier kinderen kreeg. Als Antigone na een machtsstrijd haar gedode broer wil begraven, is dat tegen de wil van Kreon, de nieuwe man op de troon. Als zij het verbod negeert, geeft Creon de opdracht haar levend te begraven.

De voorstelling legt een wereld bloot die verrassend veel op de onze lijkt. ‘Antigone’ is een eigentijdse, muzikale voorstelling. Kan dat? Zeker, want Griekse tragedies hebben niets aan zeggingskracht verloren, vooral in handen van makers die met beide benen in het nu staan én gevoel hebben voor het schitterende en rijke materiaal dat de Griekse tragedie biedt. Huiveringwekkend en opwindend voor jong en oud: ‘Antigone’ zou vandaag geschreven kunnen zijn.

regie Agaath Witteman | spel: Marguerite de Brauw, Julien Croiset, Felix Burleson e.a.

Lees minder

Links

Data en tijden

wo 28 september 2022 : vanaf 20:15

Prijzen

Volwassenen : € 16.75

Toelichting: inclusief drankje.

Waar is het?

Schouwburg Ogterop
Zuideinde 70
7941 GK MEPPEL
0522 254242
www.schouwburgogterop.nl
info@schouwburgogterop.nl