Swamp Dogg

6 september, SPOT/De Oosterpoort in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

R&B singer-songwriter Swamp Dogg is een bona fide cultheld te noemen. De veelzijdige muzikant is ondanks zijn rijke carrière als zanger, songschrijver en producer meer dan vijftig jaar zorgvuldig onder de radar van het grote publiek gebleven. Vulgair, controversieel, blasfemisch, explosief en tota...

Lees meer

R&B singer-songwriter Swamp Dogg is een bona fide cultheld te noemen. De veelzijdige muzikant is ondanks zijn rijke carrière als zanger, songschrijver en producer meer dan vijftig jaar zorgvuldig onder de radar van het grote publiek gebleven.

Vulgair, controversieel, blasfemisch, explosief en totaal onnavolgbaar, het zijn allemaal kwalificaties voor het oeuvre van Swamp Dogg. Maar vooral ook: humoristisch. In 1970 vindt soul-artiest Jerry Williams Jr. zichzelf opnieuw uit als Swamp Dogg: een antiheld die de conventies van commerciële R&B aan gort slaat en wiens omstreden teksten hem een plek op Nixon’s beruchte staatsvijandenlijst verdiend. Gevolg: Swamp Dogg werd één van de belangrijkste outsiders in Amerikaanse muziek. Op het in 2018 uitgebrachte comeback album Love, Loss and Auto-tune werkt hij onder andere samen met Bon Iver’s Justin Vernon, Guitar Shorty en transformeert hij zich tot een meester van auto-tune, vindingrijke drum machines en huilende synths. Een trend die hij voortzet op zijn nieuwste album I Need A Job…So I Can Buy More Auto-Tune.

Lees minder

Links

Data en tijden

di 6 september 2022 : vanaf 20:00

Prijzen

Volwassenen : € 33.60

Waar is het?

SPOT/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA GRONINGEN
050 3680368
www.spotgroningen.nl
info@opsb.groningen.nl

€ 33,60