SYSTIR - The Living Light

23 april 2023, Schouwburg De Lawei in DRACHTEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Een demonstratie van de natuurlijke kracht en puurheid van de vrouwelijke stem. Hoewel SYSTIR IJslands is voor ‘zuster’ heeft het gezelschap Ierse roots. De zangeressen van de kersverse vrouwenformatie zijn geworteld in uiteenlopende muzikale stijlen en achtergronden en weten hun individuele stemm...

Lees meer

Een demonstratie van de natuurlijke kracht en puurheid van de vrouwelijke stem.

Hoewel SYSTIR IJslands is voor ‘zuster’ heeft het gezelschap Ierse roots. De zangeressen van de kersverse vrouwenformatie zijn geworteld in uiteenlopende muzikale stijlen en achtergronden en weten hun individuele stemmen naadloos te verweven tot een verbluffende muzikale blend.

Die vocale expressie is de drager voor het vertellen van universele verhalen. Oeroude legenden uit de Ierse en IJslandse mythologie worden bezongen in etherische liederen als The song of a Selkie, maar het repertoire omvat ook hymns, krachtige liturgische gezangen en volksliedjes, zoals de simpele maar vertederende Spaanse lullaby Due?rmete Nin?o Hermoso (Sleep beautiful child).

Met de kennis dat een deel van de zangeressen een jarenlange carrière bij het toonaangevende koor Anúna achter de rug heeft en dat de artistieke leiding in handen is van Michael McGlynn, weten de kenners genoeg: dit wordt een grensverleggend muzikaal avontuur.

In The living light nemen de virtuoze vocalistes hun publiek mee op een reis door het landschap van de vrouwelijke stem, dat een enorm bereik van tonen en klanken kent. Een veelkleurig landschap, waaraan elk van de karakters haar eigen unieke kleur en bezieling toevoegt.

Lees minder

Links

Data en tijden

zo 23 april 2023 : vanaf 14:00

Prijzen

Volwassenen : € 30.00

Waar is het?

Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL DRACHTEN
0512 335050
www.lawei.nl
info@lawei.nl

€ 30,00